Dit opvallende ‘koosnaampje’ gebruikt hertogin Kate voor prins Charles

Een duidelijke invloed van George, Charlotte en Louis.

Lees ook

Voor de royals was de G7-bijeenkomst vorige week een gezellige bedoeling: het was voor het eerst in lange tijd dat de Queen, prins Charles, hertogin Camilla, prins William en hertogin Kate er weer samen opuit waren.

Kate voelde zich blijkbaar op haar gemak en sprak haar schoonvader familiaal aan.

Titel & koosnaampjes

Koosnaampjes zijn er genoeg binnen de royal family, van GaGa voor Camilla tot Gan-Gan voor Queen Elizabeth. De formele Your Majesty's of Your Royal Highness'es laten ze wel over aan buitenstaanders (al zien de royals dan weer niet af van een ultra-formeel kniksje voor hun oma).

Toen Queen Elizabeth samen met Charles, Camilla, William en Kate op pad was voor de G7-bijeenkomst, kwam er weer een nieuwe nickname boven water. Het is duidelijk dat de hertogin van Cambridge zich heeft laten inspireren door haar kinderen.

‘Hoi opa!’

In een video van de bijeenkomst is te zien dat de Cambridge'jes een onderonsje houden met de Cornwalls, en hoewel het geroezemoes van de royals nauwelijks is te verstaan, lijkt het erop dat Kate het gesprek met Charles aanknoopt met 'Hey grandpa, how are you?' Oftewel: Hoi opa, hoe gaat het?

De conclusie van de Britse pers (er kwamen zelfs liplezers aan te pas) is dat de hertogin van Cambridge haar schoonvader liefdevol grandpa noemt – hij is immers de opa van haar kinderen. Een andere suggestie is dat Kate de kroonprins 'gewoon' aanspreekt met papa, net zoals William doet. Misschien ook net wat logischer, en in ieder geval minder stijfjes dat 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Charles'.

De sfeer zat er goed in tijdens de hereniging van de working royals. Queen Elizabeth maakte Camilla en Kate aan het lachen door een taart aan te snijden met een zwaard en er werd 'als vanouds' met wereldleiders gebabbeld. En voor ons levert het een nieuwe dosis #royaloutfits en inside weetjes op. We wachten al op de volgende verschijning van de Windsors!

Bron: HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook