Waarom de Queen verrast was door de trouwjurkkeuze van Meghan

De prachtige japon voldeed niet aan alle verwachtingen.

De jurk die hertogin Meghan tijdens haar bruiloft met prins Harry droeg was elegant, tijdloos en traditioneel. En juist door dat laatste was de Queen naar verluidt een beetje verrast.

De Claire Waight Keller-japon van Meghan is de geschiedenisboeken in gegaan als één van de duurste trouwjurken van de Britse royals – de schattingen over de kosten uiteen van 100.000 pond tot 200.000 pond. Een aardig prijskaartje voor een bruidsjurk die eenvoud uit moet stralen, maar Meghan zou het stukje couture wel helemaal zelf hebben betaald.

Beeld: Brunopress.

De keuze van Meghan viel bij veel kijkers van de royal wedding in de smaak, maar voor Queen Elizabeth 'kwam het als een verrassing.' De grootmoeder van prins Harry had namelijk niet verwacht dat de bruid in maagdelijk wit zou verschijnen.

“De Queen was verrast om te zien dat Meghan, een gescheiden vrouw, zo'n witte jurk aanhad op haar bruiloft. Een logischer kleurenpalet zou een off-white tint zijn geweest, zoals champagne”, meldt de Britse Marie Claire. Die keuze maakte (de eveneens gescheiden) Camilla bijvoorbeeld toen ze in het huwelijksbootje stapte met prins Charles.

Beeld: Brunopress.

In vroegere tijden was een witte japon not done bij een tweede huwelijk – een traditioneel idee waar de Queen misschien nog aan vasthoudt. In haar jonge jaren was het immers niet eens denkbaar om met een divorcee te trouwen (we kennen het verhaal van Elizabeth's zusje prinses Margaret en haar gescheiden kapitein). Maar nu echtscheidingen en tweede (of derde, vierde, vijfde…) huwelijken aan de orde van de dag zijn, moet een witte bruidsjurk natuurlijk kunnen whenever you like. Bovendien koos ook prinses Anne voor een helderwit jurkje, als gescheiden vrouw, tijdens haar tweede bruiloft in 1992. Dus de shock voor Queen Elizabeth kan nooit heel groot zijn geweest.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws