Zoveel leek prinses Diana op haar grootmoeder

Niet alleen uiterlijk vertoonde prinses Diana overeenkomsten met Cynthia Spencer.

Lees ook

Charles Spencer, de broer van prinses Diana, houdt de familiegeschiedenis graag levend. Op Instagram deelt hij zijn vondsten uit het archief met zijn volgers.

Cynthia Spencer

Zo deelt Charles, de huidige Earl Spencer en het drie jaar jongere broertje van Lady Di, een portret van zijn oma.

“Dit is mijn grootmoeder, Cynthia, in 1919, het jaar waarin ze met mijn grootvader trouwde. Ze was lokaal een erg geliefd en gerespecteerd figuur”, schrijft Charles bij de houtskoolschets.

Alle Instagram-volgers van de Earl zijn het roerend met elkaar eens, als we de vele comments mogen geloven: “Wat leek Diana veel op haar!”

Sommige volgers zien meer dan uiterlijke overeenkomsten tussen countess Cynthia en haar kleindochter: “Diana lijkt veel op haar. Ik las dat Cynthia veel liefdadigheidswerk deed en een 'engel' werd genoemd in de lokale ziekenhuizen. Ik las ook dat Diana al van jongs af aan door haar geïnspireerd werd.”

Daarnaast was Cynthia zeker geen onbekende bij de koninklijke familie. Ze was jarenlang een belangrijke hofdame van Queen Elizabeth The Queen Mother, de moeder van de huidige koningin Elizabeth.

Cynthia Ellinor Beatrix Spencer overleed in 1972, maar prinses Diana bleef haar aanwezigheid lang voelen. Zo zou Lady Di geloven dat haar 'grootmoeder op haar paste in de geestenwereld.'

Familie-archief

Countess Cynthia was Diana's oma van vaderskant, maar Charles deelt op zijn account ook regelmatig herinneringen aan zijn moeders kant van de familie. Zoals deze foto van zijn moeder, Frances. Naast Queen Elizabeth was Frances de ándere oma van prins William en prins Harry. Ze overleed in 2004.

En ook Charles' wereldberoemde zus zelf komt zo af en toe voorbij, zoals op deze kinderfoto. “Sommige banden gaan heel ver terug.”

En voor inkijkjes in Althorp House, het ouderlijk huis van prinses Diana, kun je ook bij Charles terecht. Vaak mét echte 'aristocats' in beeld.

Bron: Instagram | Beeld: Brunopres, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook