Hoe koningin Máxima haar eigen royal stijl ontwikkelde

Haar stijl evolueerde van een nieuwe prinses tot aan een toegewijde koningin.

Hoe de stijl van Hare Majesteit gedurende de twintig jaar zich ontwikkelde.

Máxima Zorreguieta verloofde zich begin deze eeuw met de prins van Oranje, Willem-Alexander, en werd daarmee niet alleen de aanstaande bruid van de kroonprins, maar ook favoriet van royal modeliefhebbers. “Ze is nooit bang geweest om een risico te nemen en ze brengt altijd een sterke uitstraling met zich mee.” Haar stijl evolueerde van een nieuwe prinses tot aan een toegewijde koningin.

In haar eerste jaren als prinses neigde Máxima vooral naar eenvoud. Haar trouwjurk van Valentino is hiervan een duidelijk voorbeeld: een prinsessensilhouet, subtiele col, driekwartmouwen en een sleep van vijf meter (oké, die vijf meter is misschien een uitzondering op 'eenvoud'). Tijdens een staatsbezoek van de Mexicaanse president droeg ze een eenvoudige, rode ensemble. Maar wel eentje waarbij ze haar imago als mode-icoon in de picture zette, zie via deze link het rode plaatje.

© RVD – Jeroen van der Meyde

HM vindt het omarmen van felle kleuren en patronen (het liefst met elkaar) geen uitdaging. Het zijn juist deze kledingkeuzes waardoor ze opvalt en die haar Máxima maken. Felrood of knalroze kleuren dan ook haar garderobe. De koningin is een fervent drager van jumpsuits en broekpakken. Het liefst met een beetje sjeu en extravagantie, s’il vous plait. Toch hoeven deze kledingstukken geen kapitaal te kosten, zo wordt ze regelmatig in een H&M’etje gespot of in een ZARA. Maar wees niet getreurd: Máxima weet altijd een goede balans van smaragden & designerstukken en een broekpak van een prikkie te houden. En dat vaak in één week.

Op werkbezoeken (en tijdens koninklijke evenementen ↓) gaat er vaak een hoofddeksel mee, dit oogt koninklijk en kan een casual outfit in één oogwenk zeer koninklijk maken. Máxima's hoedenstijl is enorm; veren, jutte, suède, subtiel, gigantisch, pikzwart of okergeel. Ze kiest geregeld voor de grotere hoeden met een brede rand of nauwsluitende tulbandstijlen. Eigenlijk is geen enkele hoofddeksel te gek voor de koningin. Hoe ze de dingen op heur hoofd houdt? Dát lees je in dit artikel.

© BrunoPress, Prinsjesdag 2016

Koninklijke modeliefhebbers smullen van onze koningin en ze is dan ook vaak (positief!) leesvoer voor onze buurlanden. “De koningin maakt gedurfde keuzes met haar kleding en haar accessoires. Ze bezorgt ons continu een statement. En ze is nooit bang om een risico op het gebied van de mode te nemen.” De jonge prinses is uitgegroeid tot een gerespecteerde vrouw en koningin die de harten van over de hele wereld verovert. En ja, haar uitpuilende, koninklijke kledingkast helpt daar gretig aan mee.

Bron: Royal Central UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws