Zo blijft hertogin Meghan in vorm

Variatie en balans zijn key.

Lees ook

Hertogin Meghan was na de geboorte van zoontje Archie alweer razendsnel in vorm, maar ze houdt er dan ook al jaren een gevarieerd workout regime op na.

In shape

In de dagen dat Meghan nog Suits-actrice was liet ze regelmatig wat los over haar favoriete workouts, en ook op haar blog The Tig kwam haar liefde voor beweging zo nu en dan naar voren. Niet dat ze het altijd leuk vond om te zweten in de sportschool.

“Soms klinkt het idee van een workout echt verschrikkelijk, maar ik herinner mezelf er altijd aan hoe goed ik me achteraf zal voelen. Bijna euforisch”, onthulde ze ooit aan Women's Health.

Working out alone

Een teamsporter is de hertogin niet echt. Ze houdt van 'eenzame' sporten als hardlopen, pilates, workouts in de gym en yoga.

Vooral dat laatste is met de paplepel ingegoten. Meg's moeder, Doria Ragland, is yogadocente, en Meghan zou al vanaf haar zevende heel vaak op de yogamat staan. “De yoga practice zit in mijn bloed. Ik houd van een intensieve vinyasa-les.”

En het mindfulness-aspect dat bij al die planks en downward facing dogs komt kijken, vindt de hertogin ook terug in andere sporten: “Hardlopen is altijd mijn manier van een bewegende meditatie geweest, ik geniet ervan want het helpt me om mijn gedachten los te laten.”

Personal trainer

Helemaal alleen trainen deed Meghan in haar Suits-tijd niet. Ze kreeg toen hulp van een personal trainer, Craig McNamee, en het zou ons niet verbazen als de hertogin ook in het fitness-obsessed Californië haar eigen coach heeft.

McNamee herinnert zich Meghan als een vlijtige leerling: “Fitness heeft echt prioriteit voor Meghan, ze is erg gericht op haar gezondheid. Ze klaagt niet wanneer ze naar de sportschool gaat. Ze komt meteen tot de kern en vindt het echt leuk.” Konden wij maar hetzelfde zeggen!

Maar er is hoop: Meghan pleit juist voor balans. “Ik geef mezelf de luxe van downtime. We zijn allemaal zo druk en doen zoveel dingen tegelijkertijd, maar ik neem altijd een uurtje om te ontspannen, gedachteloos TV te kijken, te knuffelen met mijn honden en te genieten van een glas wijn. Dat hoort er ook bij. Het is balans.”

Bron: Harper’s Bazaar, Women’s Health | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook