Tip! Logeer in het sprookjesachtige Gouda

Het luxe boutique hotel heeft haar poorten geopend!

Lees ook

Sprookjes bestaan wel degelijk!

Het Zuid-Hollandse gelegen boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuid Gouda heeft haar deuren geopend voor het grote publiek. In het eclectische toevluchtsoord in het historische centrum van Gouda komen dromen tot leven, worden verlangens vervuld en is verwennen en verrassen de orde van de dag.

WSHS

Een ontdekkingstocht door het kleurrijke en weelderige Relais & Châteaux Weeshuis Gouda opent een schatkamer aan verhalen en voert langs verschillende hideaways met alle een eigen sfeer, karakter en uitzicht. Het hotel – ontworpen door interieurarchitecte Judith van Mourik – biedt in totaal 25 kamers; van de meest knusse Tiny & Comfy Rooms tot ruime suites. De meest compacte kamer doet echter niet onder van de meest luxueuze suite. Van sprookjesachtige doorkijkjes tot historische details en een heerlijk ligbad – elke ruimte heeft wel iets unieks te bieden. Daarnaast huizen er in het hotel nog verschillende ‘specials’ zoals de I DO Suite, waar net-getrouwde stellen de meest onvergetelijke dag van hun leven afsluiten of The Powder Room voor wat quality time met jezelf of vriendinnen. En The Family Room, waarin het hele gezin eigen plekje verovert en kinderen de tijd van hun leven hebben op hun eigen ‘zolder’. WSHS is een bonte verzameling van verschillende kleuren – geïnspireerd op Gouds Plateel – materialen en kunstzinnige details die elkaar complementeren.

Onvergetelijke momenten

Op de benedenverdieping zijn er maar weinig hoekjes te vinden die niet uitnodigen tot heerlijk neervlijen met goed gezelschap en een heerlijk drankje of lekker dagdromen en stilletjes genieten. Het hart van WSHS wordt gevormd door de romantische binnenplaats waar een stukje Parijs verscholen ligt; een echte hidden gem ver weg van alle reuring. Hier vinden hotelgasten en locals elkaar op het terras of onder de schaduw van twee prachtige iconische bomen. De idyllische veranda heeft het recht op de laatste zonnestalen en verwarmt haar gasten tot diep in de avond.

Gastronomisch genieten

De dag begint al vroeg met een buitengewoon ontbijt in de Regentenkamer die daarna moeiteloos transformeert in een charmante koffiekamer en een heerlijke lichte lunch of weelderige Afternoon Tea verzorgt. Vanaf een uur of 16:00 lonkt het moody, sexy and classy voorkomen van cocktail & champagnebar COCO die haar gasten verrast met spectaculaire cocktailinfusers, eigenwijze mini-gerechtjes of een mooi glas champagne voordat de avond wordt voortgezet in casual fine dining restaurant LIZZ dat het diner voor haar rekening neemt. Hier kunnen culinaire liefhebbers genieten van een menu dat maar liefst uit vier verschillende elementen bestaat. Alle F&B locaties hebben een eigen terras op de zonnige binnenplaats van het hotel. Zo doet het terras aan de zijde van COCO wat frivool en charmant aan, terwijl het terras van LIZZ doorgaat voor luxueuzer en exclusiever.

Sprookjesachtige locatie

Op zoek naar de perfecte private dining ruimte, het intiemste en best bewaarde geheim voor een volmondig ja-woord of een grande ballroom voor een feestelijke receptie? Het hotel beschikt tevens over verschillende prachtige ruimtes die zich perfect lenen voor welke viering dan ook. Een toegewijd, gepassioneerd team van event- en weddingplanners zet een eindeloze reeks mogelijkheden met alle liefde om in een onvergetelijke dag of bijeenkomst – zowel privé als zakelijk.

Meer informatie vind je op www.wshs.nl

Bron: Relais & Châteaux Weeshuis

Laatste nieuws

Zie ook