Wat te doen voor een betere nachtrust in deze hitte?

Nog niet officieel een hittegolf maar de warme temperaturen zorgen er wel al voor dat een fijn briesje niet onaangenaam is, zeker s ‘nachts.

Het heerlijke zomerweer waar we lang op hebben moeten wachten is er nu eindelijk!

Nog niet officieel een hittegolf maar de warme temperaturen zorgen er wel al voor dat een fijn briesje niet onaangenaam is, zeker s ‘nachts. Voldoende slaap is noodzakelijk om je fysiek en mentaal goed te voelen, maar onvoldoende slaap is een prominent probleem in de 24-uursmaatschappij van vandaag. En zéker in warme nachten zoals deze. Geen paniek, Beau Monde deelt een paar tips:

Feel the breeze, beat the heat

Een veelgemaakte ‘fout’ is dat men alle ramen open doet in de hoop het huis te luchten en frisse/koele lucht binnen te laten. Echter zorgt dit er juist voor dat alle warmte naar binnen komt. Zorg er dus voor dat je overdag alle ramen (en gordijnen) sluit om je huis tegen de zon te beschermen en het koel te houden. Toch kan het een echte uitdaging zijn het thuis koel houden zonder airconditioning, en vooral 's nachts. De Air Multiplier-technologie in de luchtreinigers van Dyson redt jouw zomer door lucht door de hele kamer te laten circuleren en tegelijkertijd te zuiveren.

Lekker luchtig

Zorg voor beddengoed van licht katoen. Dat ademt en laat lucht door, in tegenstelling tot satijn, zijde of synthetische stoffen. Wat betreft je nachtkleding: houd je nachtjapon aan. Veel mensen denken dat het helpt om naakt te slapen wanneer het zo warm is, maar een katoenen shirtje is beter. Dit vangt het zweet op dat anders in je beddengoed zou trekken of dat langer op je huid zou blijven waardoor het lichaam teveel afkoelt en je daardoor weer wakker van ligt.

Verplaats je slaapplek

Warmte stijgt, dus sleep je matras naar de benedenverdieping. Nog een tip: alleen slapen is een stuk koeler. Minder gezellig, maar toch, een goede nachtrust willen we allemaal.

0.0

Drink geen alcohol. Toegegeven, niks is zo lekker als een koud drankje in de zon, maar alcohol verhoogt je lichaamstemperatuur en droogt je uit, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust.

Bron: Dyson, Gezondheidsnet | Beeld: iStock

Laatste nieuws