Wat vindt prinses Beatrix van Eloise’s positie als influencer?

'Het is wel echt een generatiekloof', aldus de gravin.

Deze week bracht socialmediahit Eloise van Oranje haar eerste boek uit. Weet haar oma, prinses Beatrix, eigenlijk wat de onlinecarrière van de gravin precies inhoudt?

Eerste boek

Gisteren verscheen Learning By Doing, het lifestyleboek van de 19-jarige Eloise. De oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien is sinds vorig jaar een enorm succes op social media ('Elo' heeft alleen op Instagram al meer dan een kwart miljoen volgers) dus ook een boekdeal kon niet lang uitblijven. Het stukje schrijfwerk omvat allerlei aspecten die de studente bezighouden: kleding, studie, uit huis gaan, make-up, zelfvertrouwen en recepten. Voor iedereen die wel oren heeft naar een royal ontbijtje: het wentelteefjesrecept van Laurentien vind je ook in het boek. En dat is niet de enige input geweest van Eloise's bekende ouders.

“Ze hebben me heel veel vrijheid gegeven, maar ook echt geholpen met goede feedback. Ze zien dingen die ik niet kan zien. Ze hebben super erg geholpen met die inhoudelijke punten,” vertelt Eloise in een interview met RTL Boulevard.

Vanuit een fleurig busje signeerde de gravin donderdag de eerste exemplaren van haar boek. Genoeg fans waren aanwezig, maar heeft de voormalige koningin het boek al onder ogen gekregen?

“Ik kan niet wachten om het haar te geven en te laten zien. Ik hoop dat ze heel trots is, ik denk het wel.”

Generatiekloof

Prinses Beatrix is vast en zeker trots op haar ondernemende kleindochter, maar of ze ook precies weet wat dat 'influencen' van Eloise betekent…

“Het is wel echt een generatiekloof”, geeft de gravin toe. “Maar als ik het haar rustig uitleg, dan snapt ze het zeker.”

Bovendien houdt Elo haar royal familie zo veel mogelijk gescheiden van haar online succes. Zo liet ze eerder al eens weten dat je haar alles mag vragen, maar dat ze niet reageert op vragen over haar nichtjes Amalia, Alexia en Ariane. Ze zet dan ook zeker niet alles zomaar online: “Privéfamiliegelegenheden bijvoorbeeld of binnen het huis van mijn ouders fotografeer of film ik niet. Ik probeer zo open mogelijk te zijn, maar ik kan door mijn rol en familie niet 100 procent van mijn leven delen.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws