Hertogin Meghan geeft eerste interview sinds geboorte baby Lili

Maar verwacht geen Oprah 2.0.

Lees ook

Zondag was het eerste interview met hertogin Meghan sinds ze baby Lili verwelkomde te horen op de Amerikaanse radio. Een wereld van verschil met het spraakmakende Oprah-interview eerder dit jaar.

Vaderdag

Het mag dan wel de eerste keer zijn dat we Meghan weer horen na de geboorte van Lili, het interview met de hertogin schijnt nog voor de bevalling opgenomen te zijn. Afgelopen zondag werd het uitgezonden ter gelegenheid van Vaderdag en het boek dat Meghan schreef over de band tussen vader en zoon, inmiddels een bestseller in de VS.

De hertogin vertelt dat ze prins Harry voor zijn eerste Vaderdag, kort na de geboorte van Archie, een bankje cadeau gaf. “Ik wilde iets sentimenteels geven en een plek die een soort thuisbasis voor hem kon zijn samen met onze zoon.” Over het bankje schreef Meghan een gedicht, dat uitgroeide tot een prentenboek, The Bench, dat momenteel niet aan te slepen is in de Amerikaanse boekhandels.

Boekenworm Archie

Of het succes van het boek komt door de inclusieve aanpak (“Ik hoop dat ieder kind of iedere familie dit boek kan openslaan en zichzelf erin terugziet”, aldus Meghan) of toch vooral door de bekendheid van de auteur: de bookdeal levert de hertogin van Sussex in ieder geval geen windeieren op. En ook thuis is het een groot succes.

Archie is er dol op, hij is gek op het boek”, vertelt Meghan. “Wat echt geweldig is, want hij is verzot op boeken. Altijd als we een boekje voorlezen vraagt hij 'nog een keer, nog een keer'. Maar dat hij The Bench ook leuk vindt en dat we kunnen zeggen 'Dit heeft mama voor jou geschreven', dat voelt fantastisch.” Het is een zoete bedoening daar bij de Sussex'jes! We zijn benieuwd of er een vervolg komt waarin de moeder-dochter-relatie centraal staat (het duurt nog even tot Moederdag, dus prins Harry heeft nog genoeg tijd om in de pen te klimmen…)

In de illustraties van het boek zitten ook een paar verwijzingen naar de familie van Harry en Meghan verwerkt. “Als je goed zoekt, vind je veel lieve momentjes die we erin hebben verstopt. Van mijn favoriete bloem tot de favoriete bloem van de moeder van mijn man, vergeet-me-nietjes, we wilden dat die er ook in terugkwamen.”

De onthullingen in het acht minuten durende interview zijn verder schaars. We horen fragmenten uit het boek – dat eigenlijk een lang gedicht is, opgedragen aan Harry en Archie – en de vragen die gesteld worden lijken uit de opname geknipt. Een goed promotiepraatje is het zéker, dus Meghan kan waarschijnlijk rekenen dat ze nog lang op nummer 1 in de bestsellerlijst zal staan.

Bron: People, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook