‘Onpopulaire’ prinses Madeleine keert voor het eerst in jaren terug naar Zweden

Maar of ze op een warm welkom kan rekenen, is nog maar de vraag.

Prinses Madeleine is voor het eerst in lange tijd weer terug in thuisland Zweden, maar of iedereen daar net zo blij mee is als de voormalige party princess zelf…

Op vakantie

Prinses Madeleine, de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, vertoeft al jaren in het zonnige Florida met zakenman/manlief Chris O'Neill en kinderen prinses Leonore (7), prins Nicolas (6) en prinses Adrienne (3). Tot ongenoegen van het Zweedse koningshuis is de agenda van prinses Madeleine vaak leeg: ze kiest liever voor haar anonieme leventje buiten Europa dan voor officiële royal taken. Voor het imago van de beeldschone prinses doet het weinig goeds. Een recente peiling van tijdschrift Svensk Damtidning toonde aan dat 'nul procent' van de Zweden nog vertrouwen had in Madeleine. Het houdt haar echter niet tegen om zich weer eens onder het Zweedse volk te begeven.

Op Instagram laat het zusje van kroonprinses Victoria weten hoe blij ze is om na jaren weer even terug te zijn in haar vaderland, als is het voor een vlugge vakantie. “Hoera voor weer thuis zijn in het prachtige Zweden”, deelt Madeleine bij een zomers kiekje van dochter Leonore.

Ooit verliet Madeleine haar vaderland om haar gebroken hart te helen nadat haar destijds verloofde haar nog nét niet voor het altaar in de steek had gelaten. Iedereen leefde met haar mee en haalde opgelucht adem toen ze in New York opnieuw het liefdesgeluk vond. Met haar populariteit ging het hard achteruit toen bleek dat zakenman Chris niet op een Zweedse adellijke titel zat te wachten en liever Amerikaans staatsburger wilde blijven. En dat haar jonge gezin niet terugkeerde naar Zweden en steeds meer van de radar verdween, werd Madeleine ook niet in dank afgenomen.

Af en toe wint ze de harten van het volk weer even terug door zoete foto's van haar knappe kinderen te delen – die nog prinsessen en prins zijn, maar wel in 2019 het predicaat Koninklijke Hoogheid moesten inleveren.

Hoelang Madeleine en haar kroost nu in Zweden blijven, is niet duidelijk. Eerder liet de 39-jarige prinses wel weten dat het plan nog altijd is om voorgoed terug te keren naar Stockholm. Een tikje heimwee is er ook: “Het is altijd geweldig om thuis te komen. Natuurlijk verlang ik naar Zweden, naar familie en vrienden,” vertelde de prinses ooit vanuit Florida. Maar of ze in Zweden nog zitten te wachten op een royal die jarenlang uit de running is geweest? Only time will tell.

Bron: Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws