Hertogin Kate zet trend met liefdevolle kettinkjes

Kate laat haar sieraden regelmatig personaliseren.

Lees ook

De hertogin van Cambridge wordt vaak gezien met de sieraden van haar schoonmoeder – de verlovingsring van prinses Diana schittert altijd om haar vinger – maar Kate heeft ook haar eigen signature sieraden.

Persoonlijk tintje

Dat hertogin Kate niet alleen haar wijlen schoonmoeder, maar ook haar kinderen graag dichtbij zich draagt, blijkt wel uit de juwelen die ze de laatste tijd graag omdoet. De afgelopen maanden is de hertogin van Cambridge gespot met meerdere gepersonaliseerde kettinkjes waarin de initialen van haar drie kinderen zijn gegraveerd.

In september 2020 koos Kate voor een gouden ketting met drie hangertjes, waarop de 'G' van George, de 'C' van Charlotte en de 'L' van Louis te lezen waren, toen ze andere moeders bezocht in Battersea Park.

Beeld: Brunopress

En sindsdien wordt Kate vaker gezien met persoonlijke sieraden die naar haar kinderen verwijzen, vooral als haar bezoekjes betrekking hebben op het ouderschap en jonge kinderen. De hertogin doet veel liefdadigheidswerk rondom het ouderschap en zou met de kettingen willen benadrukken dat ze naast royal ook 'gewoon' moeder van drie is.

Zo liet Kate zich vorige maand in Schotland fotograferen met een andere initialenketting, die nóg duidelijker de voorletters van de Cambridge-kinderen laat zien.

Beeld: Brunopress

Haar inzet voor jongere kinderen en hun ouders heeft Kate vorige week naar een hoger niveau getild door het Royal Foundation Centre for Early Childhood op te richten. In de aankondigingsvideo droeg ze opnieuw haar kinderen bij zich, dit keer met één gouden disc waarin de voorletters gegrafeerd staan.

Royal trend

Gepersonaliseerde sieraden komen in alle soorten en maten en raken nooit uit de mode, maar Kate maakt het pronken met de voorletters van je geliefden nog populairder. Dat merkt ook Danielle Draper, ontwerpster achter bovenstaande ketting met de enkele gouden hanger. Zoals het gaat met alles dat de hertogin draagt, vliegen de gegraveerde juwelen nu als warme broodjes over de toonbank. “Het is een sieraad dat ik ontworpen heb met mezelf in gedachten”, vertelt ze aan People. “Ik draag het iedere dag, net als mijn moeder en mijn zus. Het is nu een van onze bestsellers.”

Ook hertogin Meghan houdt van gepersonaliseerde sieraden. Ze is meerdere keren gezien met een simpele 'A' om haar nek, de voorletter van zoontje Archie. Een kwestie van tijd voordat ze een 'L' toevoegt voor de pasgeboren baby Lili. Ook heeft ze een ketting met een 'H' en een 'M' én een met de sterrenbeelden van haar man en haar zoon.

Daarnaast draagt royal moeder gravin Sophie van Wessex de voorletters van haar man, prins Edward, en die van haar kinderen, Louise en James, aan een kettinkje en 'Fergie', hertogin Sarah, gaat nog een stapje verder door de namen van haar dochters volledig uit te schrijven in diamanten. Op een grote gouden armband is 'Eugenie' en 'Beatrice' te lezen. Het is maar net hoe subtiel je het zelf wilt houden!

Bron: Grazia UK, Harper’s Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook