Dj Mattie Valk: ‘Katja Schuurman is een classic’

Aan Beau Monde vertelt Mattie over de liefde, 'groot onderhoud' en bijzonder mooie mensen.

Beau Monde vroeg radio-dj Mattie Valk het hemd van het lijf over de liefde, lust, dagcrèmes en 'classic' Katja Schuurman.

Grootste liefde

Al als jong ventje wist Mattie dat hij radio-dj wilde worden en inmiddels heeft hij al jarenlang een groot succes met zijn ochtendshow bij Q-music, samen met Marieke Elsinga. Maar naast radio maken is er nog een grote liefde in zijn leven, zo onthult Mattie aan Beau Monde.

“Ik vind het moeilijk om mijn moeder tekort te doen, zij is een goede tweede, maar mijn grootste liefde is mijn vriendin Jamy. Dat verliefde gevoel waarvan mensen zeggen dat het hooguit een jaartje duurt, heb ik nog steeds. Jamy maakt een stofje bij me aan waar ik blij van word”, aldus Mattie. De keuze tussen liefde of lust is bij de dj snel gemaakt. “Volgens mij is er zonder liefde geen lust. Dat klinkt heel suf, en er zullen vast mannen zijn die er anders instaan, maar voor mij werkt dat niet. Ik moet iets voelen voor iemand, anders vind ik het gewoon niet interessant.”

Katja Schuurman

En als we niet op gevoel, maar alleen op uiterlijk afgaan? We vroegen Mattie welke man en vrouw hij bijzonder mooi vindt.

Katja Schuurman heeft een natuurlijke schoonheid”, vindt de Q-music-dj. “Ik moest oppassen met wat ik nu ga zeggen, want het is niet erg als vrouwen ouder worden, maar bij Katja lijkt het alsof ze de eeuwige jeugd heeft. Ze is een classic, ik vind haar heel sexy. Bij de mannen heb ik dat met Benja Bruijning. Ik ben zo hetero als de pest, dus ik snap nooit wat vrouwen aantrekkelijk vinden in een man. Maar bij hem kan ik er wel in komen.”

Groot onderhoud

Met zijn éigen uiterlijk is Mattie de laatste tijd ook meer bezig. “Ik gebruik sinds kort een dagcrème, een veel te duur potje, geen idee van welk merk. Voor veel mannen is iets op je gezicht smeren een ding, maar ik vind het lekker om de dag daarmee te beginnen.”

En smeren met dure crèmepjes is niet de enige vorm van 'groot onderhoud' die de dj nodig zegt te hebben. “Ik heb de luxe van een personal trainer, met wie ik buiten aan krachttraining en hardlopen doe. Mijn streven is om strakker, slanker en gespierder te worden. Niet gedreven door een schoonheidsideaal, ik ga niet grommend naar mezelf als een tijger voor de spiegel staan.”

Meer lezen over Mattie? In de nieuwste Beau Monde vertelt hij openhartig over zijn hobby's, angsten, carrière en meer. Vanaf aanstaande woensdag in de winkel!

Bron: Fleur Baxmeier | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws