De kroonprinses zonder kroon: prinses Carolina viert achttiende verjaardag

Ze hebben allang geen koninkrijk meer, maar de Italiaanse royals houden er nog altijd een luxeleventje op na.

Lees ook

Járen geleden bestond wat we nu kennen als Italië uit allemaal kleinere koninkrijkjes. En daardoor lopen er nog altijd Italiaanse prinsen en prinsessen rond, al horen we bijna nooit iets over deze royals. Maak kennis met Maria Carolina van Bourbon, prinses der Beide Siciliën, de 'kroonprinses' die vandaag 18 jaar wordt.

Prinses Carolina

Carolina van Bourbon, prinses der Beide Siciliën (niet te verwarren met prinses Carolina de Bourbon de Parme, die óók vandaag jarig is!) leeft als een royal. Ze heeft haar prinsessentitel, wordt Hare Koninklijke Hoogheid genoemd, doet liefdadigheidswerk, draagt designerkleding, poseert voor de pers met haar familie en woont in een paleis. Het enige wat ontbreekt? Een koninkrijk. Al 160 jaar geleden moesten haar voorouders troonsafstand doen, maar dat houdt de 'di Borbones' niet tegen om zichzelf in stand te houden als een koninklijke familie.

Di Borbone Delle Due Sicilie

Ooit had het huis Bourbon (di Borbone) een groot koninkrijk in het zuiden van Italië, rondom Napels: het koninkrijk der Beide Siciliën. Totdat de Italianen in 1861 besloten alle versnipperde rijkjes samen te voegen tot één land en de di Borbones afscheid moesten nemen van de troon.

De troonopvolging wordt sindsdien nog wel altijd keurig bijgehouden, just in case, en momenteel is prins Carlo, de hertog van Castro het familiehoofd van het Huis Bourbon-Sicilië. Iets wat door een andere tak van de familie wel weer wordt betwist, dus als het koninkrijk Napels ooit in ere wordt hersteld, krijgen we nog een heuse game of thrones.

Prins Carlo is getrouwd met prinses Camilla en samen hebben ze twee dochters. De oudste is prinses Maria Carolina, kortweg Carolina, onze jarige jet van vandaag en de volgende Bourbon die aanspraak maakt op de niet meer bestaande troon. Haar zusje heet Maria Chiara, kortweg Chiara, en leeft er net als Carolina op los als een glamour girl.

Luxeleven

De prinsessen wonen afwisselend in Italië, Monaco, Parijs en Saint Tropez en genieten met volle teugen van het kapitaal en de positie van hun familie. Uiteraard doen ze het nodige liefdadigheidswerk, maar verder lijkt het leven van Carolina en Chiara op een aaneensluiting van debutantenbals, feestjes met de Grimaldi's, tripjes naar Dubai en het verzorgen van hun ultra-lange lokken.

Een panterprint-traploper in je paleisje. Ook dat kan gewoon als je royal roots hebt.

Op social media verschijnen de Di Borbones regelmatig in op en top glamour. Geen koninkrijk meer? Fake it till you make it.

Vorig jaar debuteerde prinses Carolina in Parijs, een echt ouderwets adellijk momentje.

Maar het is niet allemaal zoet en 'prinsesserig'. Carolina laat ook haar rauwe randje zien…

Onlangs wist de prinses haar rijbewijs in de wacht te slepen en kreeg ze een taart van haar zusje, die haar blijkbaar alvast the queen noemt. Voor het geval Carolina toch ooit haar troon & kroon krijgt…

Maar als er toch geen royal toekomst is weggelegd voor de kroonprinses, dan heeft ze nog genoeg andere carrièrepaden openstaan. Zo heeft prinses Carolina al model gestaan voor Chopard en voor Dolce & Gabbana én heeft ze al een filmrolletje gehad naast Nicole Kidman in Grace of Monaco.

Hoewel prinses Carolina nog vrij onbekend is hier in het noorden van Europa (al is de familie ook goed bevriend met de Deense royals), verwachten we dat we nog veel van de blondine gaan horen.

Net als van de 16-jarige prinses Chiara. Een eigen realityshow? Een leuke prins aan de haak slaan? Met de voorbereidingen zit het wel goed!

Happy birthday, Carolina!

Bron: Tatler, Instagram, Daily Mail | Beeld: Real Casa Di Borbone Delle Due Sicilie

Laatste nieuws

Zie ook