Oprah Winfrey doet boekje open over peetouderschap baby Lili

De geruchten gaan dat Oprah door prins Harry en hertogin Meghan is gevraagd om peettante te worden.

Lees ook

Na de geboorte van baby Sussex gingen de geruchten dat Oprah Winfrey één van de peetouders van de kleine Lili zou worden. De talkshowpresentatrice vindt zelf dat ze geen geschikte kandidaat is.

Peetouders

Peetooms, peettantes: royal kinderen zitten er niet om verlegen. Zo heeft prins George er zeven en prinses Charlotte er vijf. Van Archie, het oudste kind van prins Harry en hertogin Meghan, is niet bekend hoeveel het er precies zijn, maar dat weerhield niemand ervan om alvast te speculeren wie de peetouders van Lili zullen worden.

Vooral de naam van Oprah Winfrey viel daarbij vaak. Zouden de Sussex'jes nog meer steun zoeken bij de talkshow-host door haar te betrekken bij de opvoeding van hun dochtertje? Het lijkt Oprah zelf geen goed plan.

Controversieel

Omid Scobie, een vriend van Meghan en Harry, suggereerde onlangs dat het in ieder geval nooit bekend zou worden gemaakt als Oprah wél peettante van Lilibet Diana wordt.

“Als Oprah een van de peetouders is – en ik zeg niet dat ze dat is – dan snap je wel waarom ze dat voor zichzelf houden. Dat ze bij Oprah aanschoven voor een interview was al controversieel genoeg.”

‘Ben ik al’

Daarna bevestigde Oprah zélf dat ze geen godmother voor Lili is. “Ik hoef geen peettante te worden. Ik bedoel maar, ik ben er al een. Ik ben een buurvrouw, ik ben een vriendin.”

Oftewel, de hechte band met de hertog en hertogin van Sussex hoeft ze niet nog meer aan te halen door een officiële peetouder te worden. Daarnaast vindt ze zichzelf zowaar 'te oud' voor de rol. “Ik denk dat je een jonger iemand nodig hebt om peettante te zijn,” aldus de 67-jarige presentatrice.

De doop van Lili

De doop van zoon Archie in 2019 vond in stilte plaats – al waren Harry en Meghan toen nog senior royals en is het normaal een grootse gebeurtenis, waarbij de pers foto's mag maken van de aankomst van de gasten. Ook bij de doop van Lili bepalen de Sussex'jes zelf de regels, vertelt royaltydeskundige Richard Fitzwilliams.

“Ze wachtten twee dagen voordat ze het nieuws van Lili's geboorte deelden. Dus we verwachten dat ze ook de doop op hun eigen manier organiseren, hoogstwaarschijnlijk in Californië.”

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook