Zo zal de 60ste verjaardag van prinses Diana eruitzien

Binnenkort wordt de zestigste verjaardag van prinses Diana herdacht.

Lees ook

Op 1 juli 2021 zou prinses Diana zestig jaar zijn geworden.

Er is een herdenking gepland om haar verjaardag te vieren en de People's Princess te herdenken. Zo zullen haar zonen, prins William en prins Harry een standbeeld van hun moeder onthullen. Dit beeld komt in de verzonken tuin van Kensington Palace te staan, de plek waar de hertog en hertogin van Cambridge nu wonen.

De plint waar het standbeeld op komt te staan is vorige week gelegd; op de achtergrond Kensington Palace © BrunoPress

Het standbeeld zou eigenlijk enkele jaren eerder geplaatst worden, maar is destijds niet doorgegaan doordat William en Harry niet tevreden waren over het eindresultaat van kunstenaar Ian Rank-Broadley. Het beeld van Diana is een grote wens van de twee broers, die naar eigen zeggen “haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld” willen herdenken met een permanent standbeeld. Hoe deze eruit gaat zien, is nog een verrassing.

Daarnaast zou ook het optreden van de gebrouilleerde prinsen een verrassing zijn. Naar verluidt zijn de broer op non speaking terms en zullen zij een individueel zegje doen tijdens de onthulling van hun moeders’ standbeeld. Er was een sprankeling van hoop toen de prinsen een gesprek uitwisselenden tijdens de begrafenis van hun geliefde grootvader, prins Philip. Maar het feit dat ze het nieuwste lid van de familie, baby Lili, nog niet aan elkaar hebben voorgesteld, zegt jammer genoeg voldoende… We hopen in ieder geval dat de ‘feestelijke’ onthulling er geen bittere nasmaak op nahoudt.

Meghan zal niet meekomen met prins Harry naar het Verenigd Koninkrijk voor de herdenking, melden diverse Britse royaltywatchers. Afgelopen week beweerde de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online dat de hertogin van Sussex wel bij de herdenking aanwezig zou zijn, maar niets is minder waar. De hertogin blijft in Los Angeles, aangezien ze net is bevallen van Baby Sussex. In hoeverre er publiek aanwezig mag zijn op 1 juli, is nog niet bekend.

© BrunoPress

Op 31 augustus 1997 kwam prinses Diana om het leven door een auto ongeluk, nadat ze op de vlucht was geslagen voor de Britse roddelpers. Nog steeds, meer dan twintig jaar na dato, leeft de prinses voort in de Britse koninklijke familie. Zo brengt hertogin Catherine met haar outfits regelmatig een eerbetoon aan haar overleden schoonmoeder, en hebben prins Harry en Meghan Markle hun pasgeboren dochter vernoemd naar Lady Di. Ook de Britten zelf herdenken regelmatig hun favoriete prinses, bijvoorbeeld door een gedenksteen te plaatsen bij de oude woning van prinses Diana.

Bron: People, Harpers Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook