Wie speelt wie in The Crown seizoen 5?

Maak kennis met de acteurs die de royal rollen op zich nemen.

Lees ook

De opnames van The Crown seizoen vijf gaan deze zomer van start en opnieuw is de hele cast vervangen. We hebben nog even de tijd om te wennen aan deze nieuwe gezichten, want pas volgend jaar keert de serie terug op Netflix. Beau Monde stelt de nieuwe 'royals' alvast aan je voor.

Seizoen vijf

We moeten nog eventjes geduld hebben, maar we kijken al reikhalzend uit naar het vijfde seizoen van The Crown. De serie is inmiddels aanbelandt bij de jaren negentig, opnieuw een roerige periode voor de royal family, met als droevigste dieptepunt de onverwachte dood van prinses Diana. Er staat een nieuw team acteurs en actrices klaar om de royals dit seizoen te vertolken.

Queen Elizabeth

Na Claire Foy en Olivia Colman is het aan Imelda Staunton om de rol van Queen Elizabeth te spelen. Het nieuws werd al in januari 2020 bekendgemaakt, maar de eerste beelden van Imelda als de Queen zijn nog niet gezien. Waiting for it!

Prince Philip

Ook prins Philip wordt een jaartje ouder in de serie: de 74-jarige acteur Jonathan Pryce neemt het over van de 47-jarige Tobias Menzies. Wel noemt hij het een 'ontmoedigend vooruitzicht' om de hertog van Edinburgh te spelen. “De positieve ervaring die ik had bij het maken van The Two Popes geven me het nodige zelfvertrouwen.”

Prinses Margaret

De derde actrice die prinses Margaret gaat spelen in The Crown wordt Lesley Manville. “Het wordt genieten om zussen te spelen met mijn goede vriendin Imelda Staunton”, liet Lesley weten. Al zal het niet alleen maar gezelligheid zijn: de actrice moet een moeilijke periode in beeld brengen, waarin de gezondheid van de prinses hard achteruitging.

Prins Charles

“Het idee dat deze geweldige crew verder gaat met een andere cast, doet me wel een beetje pijn”, liet Josh O'Connor, de vorige acteur die prins Charles speelde, weten. Hij mag het stokje overdragen aan niemand minder dan Dominic West. Doet het dan een beetje minder pijn, Josh?

Dominic West. Beeld: Brunopress

Prinses Diana

Veel fans vinden het jammer dat Emma Corrin, die in seizoen 4 een prachtige prinses Diana neerzette, de serie alweer verlaat. De verwachtingen liggen daarom hoog voor haar opvolger Elizabeth Debicki, die het een 'voorrecht' noemt om in de rol van Lady Di te kruipen.

Camilla

In 2017 werd actrice Olivia Williams lachend op de kiek gezet met hertogin Camilla. Nu is het aan Olivia om haar gesprekspartner van toen te spelen in The Crown. Bekijk de foto van de twee hier.

Overige rollen

Hoewel de opnames al zo goed als begonnen zouden zijn, is het nog altijd onbekend wie we nog meer als prinsen en prinsessen krijgen te zien. Zo is nog niet bevestigd wie de rollen van prinses Anne, prins Andrew, prins Edward en prins William gaan spelen, en schijnen de makers vooral moeite te hebben om een geschikte prins Harry te vinden. Ook weten we niet welke acteur voormalig premier Tony Blair gaat spelen – de zoveelste premier met wie de koningin in de serie te maken krijgt. To be continued

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress/The Crown, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook