Oeps: Diana werd weggestuurd uit winkel tijdens het uitzoeken van haar verlovingsoutfit

Er gaat een heel verhaal schuil achter het bekende blauwe ensemble.

Lees ook

Het zal je maar gebeuren als winkelmedewerker: de aanstaande prinses van Wales per ongeluk de deur uitsturen, waardoor ze haar later wereldberoemde outfit ergens anders gaat shoppen…

Belville Sassoon

Ooit was Lady Diana Spencer een vrij onbekende, 19-jarige vrouw, die zich weliswaar had verloofd met de kroonprins, maar dat nog niet aan de buitenwereld had laten weten.

Kort nadat ze zich met prins Charles had verloofd, ging Diana in Londen winkelen om een geschikte outfit te vinden voor de officiële verlovingsfoto's. Als eerste adres koos ze de chique winkel van Belville Sassoon, maar lang kreeg ze niet de tijd om iets te passen. Een winkelmedewerker wees haar er naar verluidt op dat het bijna sluitingstijd was, en dat ze beter naar Harrod's, 'het warenhuis om de hoek' kon gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Lady Di verliet Belville en schafte bij Harrod's een blauw ensemble van Corjana aan – inmiddels een van haar iconische outfits – dat perfect paste bij haar fonkelende saffieren verlovingsring.

Prinses Diana en prins Charles bij de bekendmaking van hun verloving. Beeld: Brunopress

Met open armen

“Je kunt je wel voorstellen hoe Belinda [Belville] en David [Sassoon] zich voelden toen ze beseften dat ze de toekomstige prinses van Wales hadden weggestuurd”, vertelt Matthew Storey, de curator achter de tentoonstelling Royal Style in the Making, waarin ook de trouwjurk van prinses Diana is te zien.

Toch trok de jonge prinses, zonder kapsones, zich weinig aan van dit incidentje. Ze keerde al snel terug naar Belville Sassoon-winkel en werd met open armen ontvangen. De fashion salon kreeg zelfs de eer om een van Diana's outfits voor haar huwelijksreis te ontwerpen (ook te zien in de tentoonstelling) én het merk bleef lange tijd een favoriet van de prinses, ondanks de ongemakkelijke kennismaking.

Prinses Diana in een jurk van Belville Sassoon, 1991. Beeld: Brunopress.

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook