Luxemburg: wauw, wat is Baby Charles gegroeid!

Tuurlijk weten wij dat baby's als kool groeien, maar toch: jeetje, wat is Baby Charles gegroeid!

Lees ook

Wat een schatje!

Tuurlijk weten wij dat baby's als kool groeien, maar toch: jeetje, wat is Baby Charles gegroeid! De kleine mascotte werd meegenomen tijdens een opening van zijn eigen inclusieve speeltuin, genaamd – jawel – 'Prins Charles'. Aan de foto's te zien werd de speelplaats goedgekeurd door het jonge prinsje.

De feestelijke opening ging gepaard met een sombere verjaardag van groothertog Henri. De festiviteiten rondom de officiële viering van het staatshoofd, die eigenlijk op 16 april jarig is, vonden vanwege de coronamaatregelen net zoals vorig jaar in beperkte vorm plaats. Woensdagochtend werd een korte plechtigheid gehouden bij het nationaal oorlogs- en verzetsmonument op de Kanounenhiwwel, niet ver van de Luxemburgse regeringsgebouwen. Daar hield Henri een toespraak waarin hij zijn hoop uitsprak op ‘betere dagen’ na de pandemie. Na afloop werden 21 saluutschoten afgevuurd. Ook Guillaume en Stéphanie waren aanwezig, waarna zij vertrokken voor de opening van de speeltuin, vernoemd naar hun zoon. Later die avond bezochten zij een Te Deum-mis in een kerk in hun woonplaats Fischbach.

Het inclusieve speelparadijs is medegefinancierd door de vrijgevigheid van de mensen die een donatie hebben gedaan voor de geboorte van de babyprins. Een leuk cadeautje voor Charles dus! Ook de erfgroothertog en erfgroothertogin genieten op hun beurt van hun cadeautje; kijk het gelukkige drietal 'ns genieten. Lief!

Charles is op 10 mei geboren in de kraamkliniek van het Groothertogin Charlotte ziekenhuis in Luxemburg. Zijn volledige naam is Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. De roepnaam is gewoon Charles of ‘Charel’, zoals ze in Luxemburg zeggen. Het prinsje is – na zijn vader – tweede in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam een plaats opschuiven in de rangschikking.

Beeld: Cour Grand-Ducale

Laatste nieuws

Zie ook