Meghan Markle laat titel vallen in Lili’s geboortecertificaat

Geen hertogin van Sussex meer?

Het lijkt erop dat Meghan haar koninklijke titel heeft laten varen. In het geboortecertificaat van baby Lili is 'de hertogin van Sussex' nergens meer te bekennen.

Hertogin van Sussex

Toen Harry en Meghan in 2020 opstapten als senior royals, moesten ze ook afscheid nemen van het predicaat 'Zijne/Hare Koninklijke Hoogheid'. Wat ze wel mochten blijven gebruiken, waren hun titels, hertog en hertogin van Sussex.

Vanuit het Britse hof zou er al langere tijd druk zijn om die óók te laten vallen, maar de Sussex'jes hielden tot nu toe vast aan hun hertogelijke titels. Zelfs op het kinderboek van Meghan dat eerder deze maand uitkwam, staat als auteur 'de hertogin van Sussex' vermeld. Maar het geboortecertificaat van Lilibet Diana zaait verwarring.

Geboortecertificaat

Een geboortecertificaat invullen als royal is niet zo makkelijk als het lijkt: titels en achternamen kunnen voortdurend veranderen en waar láát je al die namen als er maar beperkte ruimte op het papier is? Op het geboortecertificaat van Lili pakte prins Harry het wel heel bijzonder aan. Als voornaam koos hij The Duke of Sussex en als achternaam His Royal Highness. Eh, juist ja. Of Harry nu zó op een roze wolk zat na de geboorte van zijn dochter dat hij maar wat invulde of dat hij er – terecht – vanuit gaat dat we toch wel weten wie er bedoeld wordt: het blijft een onverwachte keuze.

Maar ook Meghans deel van het geboortecertificaat valt op. De voormalige actrice maakte helemaal geen gebruik meer van haar titels en vulde alleen haar volledige meisjesnaam in, Rachel Meghan Markle. Op het geboortecertificaat van Archie was dat nog 'Rachel Meghan Her Royal Highness The Duchess of Sussex' en later werden de namen 'Rachel Meghan' zelfs nog geschrapt. Verwarrend! Waarom heeft Meg nu wel haar titel laten vallen, terwijl Harry hem juist als voornaam gebruikt? Het lijkt alsof de Sussex'jes (voor het gemak blijven we hen maar zo noemen) er zelf ook nog niet helemaal uit zijn.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws