Royal ambacht: hertogin Kate onthult haar zoete hobby

Van alle markten thuis, die Catherine van Cambridge.

Lees ook

De hertogin van Cambridge heeft talent voor fotografie en schijnt de lekkerste taarten uit de oven van de paleiskeuken te toveren. Maar die palace made gebakjes zijn niet de enige zoetigheid die Kate zelf maakt.

Bezige bij

Van paardrijden of jagen – dé royal plattelandshobby's – is hertogin Kate niet zo'n liefhebber. Maar dat betekent niet dat ze zich stierlijk verveelt wanneer ze verblijft op Anmer Hall, het buitenverblijf van de Cambridge'jes. Tijdens een bezoek aan het Natural History Museum deze week gaf hertogin Kate prijs dat ze een ambachtelijke en mierzoet tijdverdrijf heeft: ze houdt haar eigen bijen en oogst haar eigen honing. Naast haar functie als fulltime royal en moeder van drie is Kate dus ook nog eens imker: een echte bezige bij (sorry, #punintended).

Kleine fijnproevers

Bij haar bezoek aan het Londense museum had Kate zelfs een potje zelfgemaakte honing meegenomen om het gouden goedje te laten proeven aan een groep kinderen.

Wel verwachtte Kate dat ze met een groep jonge fijnproevers te maken had. “Willen jullie het proeven? Dit komt speciaal van mijn bijenkorf. Smaakt het naar honing uit de winkel? Smaakt het naar bloemen?” vroeg de hertogin aan de aanwezige kinderen, die braaf een hapje namen. Wat het oordeel was over deze royal honey, hebben we helaas niet op kunnen vangen…

Beeld: Brunopress

In de familie

En Kate is niet de enige imker/bijenhouder/honingmaakster binnen de familie. Ze liet zich waarschijnlijk inspireren door haar broer, James Middleton, voor wie de zorg voor zijn bijen een 'therapeutische' bezigheid is.

“Bijenhouden is als een meditatie voor mij”, vertelde James in een interview. “Het helpt me om te ontsnappen aan mijn gedachten en ik kan er zo door in beslag genomen worden dat er uren voorbijgaan zonder dat ik het doorheb. Meditatie is een geweldige tool tegen stress, angst en depressie en je hoeft het niet alleen maar zittend te doen!” aldus de mindful Middleton.

“Honing is een van de beste medicijnen uit de natuur – het heeft antibacteriële eigenschappen, helpt de spijsvertering, gaat hooikoorts en verkoudheid tegen en werkt zelfs als middel tegen slaapstoornissen. De lijst gaat maar door. Ik eet iedere dag een theelepel honing en ik beveel het van harte aan.” Goeie reclame voor de lokale reformwinkel, James!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook