Hertogin Kate is toch niet aanwezig bij prinses Diana-herdenking

Prins William en prins Harry zullen zelf de strijdbijl moeten begraven.

Lees ook

Hertogin Kate, de 'vredesduif' en de 'bemiddelaar', zal niet aanwezig zijn bij de officiële onthulling van het standbeeld van prinses Diana deze week. Prins William en prins Harry zijn op zichzelf aangewezen als ze de strijdbijl willen begraven.

Kleine gastenlijst

Heel last-minute werd de gastenlijst voor de onthulling van het standbeeld ter ere van prinses Diana's zestigste geboortedag flink ingeperkt. Naast prins William en prins Harry zullen er geen andere royals aanwezig zijn – dus ook de hertogin van Cambridge en prins Charles niet. Wel zullen er andere familieleden van Diana welkom zijn, evenals de kunstenaar achter het standbeeld en de ontwerper van de tuin waarin het beeld komt te staan.

Dat Kate er niet bij zal zijn, komt voor veel mensen onverwacht. De kans zat er al dik in dat Meghan niet over zou vliegen vanuit Californië voor de herdenking nu baby Lili nog geen maand oud is, maar dat ook Kate thuis zal blijven (terwijl het standbeeld zo goed als in haar eigen tuin terechtkomt), lijkt pas op het laatste moment besloten. Ook mag er uiteindelijk geen pers aanwezig zijn.

Persoonlijk moment

“Dit is een kleinschalige gebeurtenis en een erg persoonlijk moment voor de familie. De plannen zijn aangepast vanwege de huidige covid-beperkingen en de afspraken die met de media zijn gemaakt passen bij de omvang en de aard van de gebeurtenis”, aldus een royal source in de Britse media.

Verzoening

De onthulling van het standbeeld wordt al maandenlang gezien als hét moment waarop prins William en prins Harry hun ruzie bij kunnen leggen. Met behulp van hertogin Kate, welteverstaan, die er volgens haar oom alles aan zou willen doen om de lieve vrede te bewaren. “Kate is een geweldige bemiddelaar en vredesstichter. Ieder bot in haar lichaam wil vriendschappen sluiten en het beste doen wat ze kan. Ze probeert te bemiddelen”, aldus Gary Goldsmith, de broer van Kate's moeder.

Dat de hertogin van Cambridge er niet bij is, hoeft echter niet te betekenen dat het niet tot een verzoening kan komen. Hoewel prins William en prins Harry beiden een eigen speech hebben voorbereid en niet samen optreden tijdens de herdenking, zullen ze elkaar ongetwijfeld spreken. Uiteindelijk gaat de herdenking niet om het herstellen van de band tussen de broers, maar om het eren van hun overleden moeder. En ook daarmee zouden ze een stukje dichter bij elkaar kunnen komen.

Volgens sommige geruchten zouden de Cambridge'jes zelfs binnenkort naar Californië vliegen om hun pasgeboren nichtje te ontmoeten en in alle privacy de banden weer op te bouwen. “Maar verwacht niet veel fanfare of foto's waarop ze samen zandkastelen aan het bouwen zijn op het strand van Santa Barbara”, waarschuwt een insider.

Beeld: Brunopress

Uitnodiging van de Queen

Ook Queen Elizabeth lijkt alle onenigheid achter zich te willen laten. Ze heeft de Sussex'jes uitgenodigd om volgend jaar haar platina jubileum (70 jaar op de troon!) te komen vieren in Buckingham Palace, samen met de rest van de royal family. Onlangs verraste de Queen ook al toen bleek dat een lieve, ingelijste foto van Harry en Meghan een heel prominente plaats in haar werkkamer inneemt. In een statement na het beruchte interview liet ze weten dat Harry, Meghan en de kinderen altijd zeer geliefde familieleden zouden blijven. Kunnen de Queen en hertogin Kate misschien samen op vredespad?

Bron: Elle FR, Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook