Handig: zo blijft je wijn koud zónder ijsklontjes in het glas

Het is zonde als smeltende ijsklontjes de smaak van je wijn veranderen.

De zomerse temperaturen vragen om urenlang in de tuin zitten met een goed glas wijn. Maar hoe verkoel je het glas zonder de smaak van de wijn te veranderen? Met déze truc is lauwe of verdunde wijn verleden tijd.

Geen ijsklontjes

IJsklontjes in het wijnglas doen is natuurlijk de eenvoudigste oplossing om een lauw wijntje te voorkomen, maar niet het beste voor de smaak. De ijsblokjes smelten en verdunnen zo je zomerse wijn of rosé. Zonde als je net een goede fles hebt opengetrokken! Gelukkig is er een net zo'n eenvoudige hack waarmee je dit probleem voorkomt.

Fruitige oplossing

Het antwoord op al je warme wijnproblemen is namelijk fruit. Druiven, om precies te zijn. Een druif bestaat namelijk grotendeels uit water. Doe je er een aantal in de vriezer, dan bevriezen ze razendsnel en heb je als het ware een ijsblokje in een druivenvel. Koud, maar tijdens het opwarmen komt er geen water vrij. Dus laat voortaan een paar bevroren druiven in je wijn drijven en zeg de barre tijden van lauwe rosé maar gedag!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Unsplash (Matthieu Joannon)

Laatste nieuws