Zo hoorde prins George dat hij de toekomstige koning is

Het zal nog wel even duren voordat George de troon bestijgt, maar Will & Kate bereiden de prins alvast voor.

Prins William en hertogin Kate willen hun kroost een zo normaal mogelijke jeugd geven, maar moeten hun oudste zoon natuurlijk wel vertellen wat hem op een dag te wachten staat.

In de voetsporen van Gan-Gan

Het kan nog wel even duren voordat prins George in de voetsporen van 'Gan-Gan', zijn overgrootmoeder Queen Elizabeth, treedt. Eerst zijn prins Charles en prins William nog aan de beurt, en als die óók tot minstens 95-jarige leeftijd op de troon blijven zitten, dan hebben we het alweer over het jaar 2077. Toch kan George maar beter alvast weten hoe zijn toekomst eruit gaat zien, zo vonden ook hertogin Kate en prins William. Naar verluidt hebben ze hem vorig jaar verteld dat hij zich op een dag koning van het Verenigd Koninkrijk mag noemen.

Normale opvoeding

Koningshuisbiograaf Robert Lacey, die zich behoorlijk heeft verdiept in het leven van de Cambridge'jes en ook historisch advies geeft aan de makers van The Crown, weet hoe het ongeveer moet zijn gegaan.

“William heeft niet onthuld hoe en wanneer precies hij het grote nieuws aan zijn zoon vertelde. Misschien zal George het ons zelf op een dag laten weten. We denken dat ergens rond zijn zevende verjaardag, in de zomer van 2020, zijn ouders hem meer hebben verteld over wat zijn toekomst met koninklijke 'dienstbaarheid en plichten' precies inhoudt”, aldus Lacey. “Williams doel als een vader is, zoals de prins heeft benadrukt, om zijn zoon een zo normaal mogelijke opvoeding te geven, zodat de monarchie 'relevant blijft en met de tijd meegaat.'”

Door de grote taak die op prins George's kleine schoudertjes rust pas op latere leeftijd uit te leggen, pakt prins William het anders aan dan zijn eigen ouders. Volgens Lacey weerspiegelt het “Williams eigen ontevredenheid over de lukrake manier waarop het hele gebeuren van zijn koninklijke lot al vanaf begins af aan rondom zijn hoofd zoemt.”

Toen prins George met zijn vader, opa en grootmoeder poseerde voor deze iconische vier-generaties-foto in 2019 wist hij dus nog niet hoeveel betekenis het kiekje had.

Bron: Vanity Fair | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws