Lang niet gezien: prinses Anne en Sir Timothy in vol ornaat

Admiraal Anne is helemaal in haar element.

Lees ook

Ter gelegenheid van de 'Dag van de strijdkrachten' haalden prinses Anne en haar echtgenoot hun uniformen weer eens onder het stof vandaan.

Prinses Anne schopte het vorig jaar tot 'meest hardwerkende royal' van het Verenigd Koninkrijk, met meer afspraken en verplichtingen in haar agenda dan prins Charles én Queen Elizabeth. Bij al deze gelegenheden verschijnt Sir Timothy Laurence zelden aan de zijde van de prinses, maar afgelopen weekend nam Anne haar echtgenoot voor de verandering mee op pad.

Zaterdag bezocht het stel de viering van Armed Forces Day, een feestelijke dag ter ere van iedereen die bij het Britse leger, de marine of de luchtmacht werkt of heeft gewerkt. Een goed moment voor prinses Anne (tevens admiraal bij de marine, generaal bij het leger en oppermaarschalk bij de luchtmacht) en Sir Timothy (die een rangetje lager staat dan zijn vrouw) om hun uniformen weer eens aan te trekken.

Anne koos voor haar marinepak, zodat ze lekker matchte met het uniform van haar wederhelft, die een lange loopbaan bij de Royal Navy achter de rug heeft. Waar we ook blij van worden zijn de eveneens goed bij elkaar passende glimlachende gezichten – zo vaak zien we de princess royal niet met een grote lach op haar gezicht!

Het is niet te zien op bovenstaande foto, maar prinses Anne had ook een hele reeks onderscheidingen op haar borst prijken. Ze is een van de weinige vrouwelijke royals die erg betrokken is bij het leger en die zich als het even kan in een militair uniform hijst.

Prins Charles en prinses Anne. Beeld: Brunopress.

Toen prins Harry vorig jaar opstapte als senior royal, werd zijn tante al snel genoemd als degene die zijn (symbolische) functie als Captain General, het ceremoniële hoofd van de Royal Marines over zou nemen. Daarmee zou prinses Anne de eerste vrouw zijn geweest die de eervolle functie mocht vervullen, maar helaas. Tot op heden is het gat dat Harry achterliet nog niet opgevuld. Misschien een goed moment om te solliciteren, Anne? Met 27 militaire functies in binnen- en buitenland op je CV komt dat vast goed!

Beeld: Brunopress

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook