Prins Charles tot tranen toe geroerd door uitspraak prins William

'Dit heeft de laatste vijftig jaar de moeite waard gemaakt'

Lees ook

Ook bij de royals wordt er weleens een traantje weggepinkt.

Hertogdom van Cornwall

Naast prins van Wales is Charles ook de hertog van Cornwall – een titel die blijkbaar veel voor hem betekent. Prins William weet dat hij het hertogdom erft wanneer zijn vader de troon bestijgt (en waar zijn eigen hertogdom van Cambridge dan blijft? Dat moeten we nog zien) en dat houdt hem nu al bezig. “Ik vind het erg belangrijk. Ik denk al na over hoe ik het hertogdom op een dag zal erven en wat ik dan zal doen”, vertelde William in een documentaire over de Duchy of Cornwall. En het feit dat zijn oudste zoon daar al bij stilstaat, vindt Charles 'ontroerend'.

Tot tranen toe

In een recent interview met Mervyn King liet prins Charles weten dat hij 'tot tranen toe geroerd' was door deze uitspraak van prins William. “Dat ik dat van hem hoorde, dat heeft de afgelopen vijftig jaar de moeite waard gemaakt”, aldus de kroonprins. “Toen ik dat [fragment] zag kon ik het nauwelijks geloven. Ik was erg ontroerd door wat hij zei.”

Kennelijk is 'hertog van Cornwall' niet alleen een leuke extra titel voor Charles, maar hecht hij ook veel waarde aan zijn werk in de lokale gemeenschap en is hij blij dat het hertogdom straks in goede handen terechtkomt.

Naast Cornwall heeft de prins van Wales bovendien nog wat andere hertogdommetjes te vergeven wanneer hij koning wordt: hij is ook de hertog van Rothesay én die van Edinburgh, sinds prins Philip is overleden. Die laatste wordt wellicht nog doorgegeven aan zijn jongere broer Edward, want, zoals de Engelsen zeggen, three is a crowd, en tot driemaal toe hertog zijn is iets te veel van het goede als je broertje 'slechts' een Earl is.

Ook hertogin Kate heeft straks dus genoeg te kiezen als ze haar Cambridge-titel vaarwel moet kussen. Gaat ze voor prinses van Wales (zoals prinses Diana), hertogin van Cornwall (zoals hertogin Camilla) of stapt ze uit de schaduw van haar voorgangers door hertogin van Rothesay te worden? Een ding staat vast: er zullen de komende jaren nog heel wat verschuivingen en naamwisselingen plaatsvinden. Dat wordt nog heel wat traantjes laten, Charles!

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook