De beha’s van de Queen waren ooit onderdeel van een schandaal

Als je hofleverancier wilt blijven, kun je beter niet babbelen over halfblote koninginnen die hun corgi's bij de pas-sessie willen hebben.

Lees ook

Hofleverancier ben je niet voor het leven, zo ontdekte lingeriespecialist Rigby & Peller, nadat de vorige eigenaar uit de school is geklapt over de pas-sessies ten paleize.

Rigby & Peller leverde 57 jaar als hofleverancier lingerie aan de royals. Het predikaat is geschrapt toen voormalig eigenaar June Kenton het boek 'Storm in a D-cup' schreef over haar ervaringen met Hare Majesteit, prinses Diana en prinses Margaret. June bleef in dienst als speciale beha-aanmeter van de Queen toen haar bedrijf werd overgenomen door het Belgische Van de Velde. Aan haar persoonlijke bezoeken aan het paleis kwam in 2016 al een einde, na de publicatie van haar boek…

Diana

In het boek verklapte ze dat de Queen tijdens de pas-sessies het grootste deel van de tijd halfnaakt was (niet erg uitzonderlijk bij het passen van beha's) en dat de corgi's er altijd gezellig bij waren. Ook vertelde de zelfverklaarde 'boobologist' dat prinses Diana posters van lingeriemodellen accepteerde voor William en Harry, die er op Eton de blits mee maakten. Diana bleek een schat van een klant te zijn: “Ze kwam altijd de trap afhollen om ons te begroeten en op onze stoelen lagen als bedankje boeketten klaar. De laatste keer dat ik haar zag, bestelde ze een paar badpakken van Gottex met bijbehorende cover-ups en tassen.”

“Ik herkende de badpakken toen ik de foto's zag van haar laatste vakantie, op dat jacht van Dodi Fayed. Ik was kapot van haar dood, maar koester mijn herinneringen aan haar. Ze was echt een warm en hartelijk mens en voelde zich nooit te goed om naar de winkel te komen.”

Margaret

Prinses Margaret werd een van June's loyaalste klanten: ze droeg nooit badkleding of lingerie die niet van Rigby & Peller kwam. “Ze reisde vaak naar haar Caribische eiland Mustique en was erg dol op de Gina Lollobrigida-look met baleinen als het op badpakken aankwam,” zegt June. “Ik vond die erg ouderwets en nam bij een bezoek aan Kensington Palace wat nieuwe lycra badpakken mee en wat mooie tunieken.” De prinses was niet onder de indruk: “'Die kan ik niet dragen,' sneerde ze. 'Die zijn synthetisch.'” Ze wilde niets anders dan haar vertrouwde stijl en materiaal. Ik heb maar niet gezegd dat alles wat we voor haar maakten nylon bevatte.”

Elizabeth

Het bijzonderst was natuurlijk June's relatie met koningin Elizabeth. “Als corsetière van de Queen moest ik de leveranciersingang nemen,” aldus Kenton over haar eerste bezoek aan het paleis. “Dat wil zeggen dat je eerst tien tot vijftien minuten door een shabby kelderverdieping moet lopen. Je komt langs de keukens en werkkamers, door de bloemschikafdeling en dan, na mijlen aan gangen, bij de lift die leidt naar de privé-appartementen van de Queen. Ik had gedacht dat haar ontvangstkamer gevuld zou zijn met vergulde lijstjes en beeldig meubilair, maar het was nogal een rommeltje met stukken die niet bij elkaar pasten. Het zag er eerder uit als een oude wachtkamer bij de tandarts.”

“Om negen uur precies werd ik door Miss Margaret McDonald, voormalig nanny en op dat moment de kleedster van de Queen, naar de koninklijke slaapkamer geleid,” zegt June. “Op hetzelfde moment begon buiten een doedelzakspeler te blazen – een traditie die koningin Victoria instelde – en werd de hemel donker. Er klonk een enorme donderklap. Hare Majesteit knipte kalm het licht aan, keek uit het raam en zei dat ze hoopte dat het niet ging regenen, want ze kreeg 8000 mensen op de thee.” Aan dat soort unieke ervaringen is een einde gekomen door 'Storm in a D-cup'. Hopelijk was het boek het waard.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook