Zo is de band tussen prins William en zijn schoonmoeder

Voelt William zich een beetje thuis bij de Middletons?

Lees ook

Hoe is Carole Middleton als schoonmoeder en oma?

Belangrijk familielid

Naar verluidt is Carole Middleton, de moeder van hertogin Kate, een belangrijk persoon in het leven van prins William, die zijn eigen moeder al zo lang moet missen.

In een interview met Good Housekeeping deed Carole zelf een boekje open over de band met haar wereldberoemde schoonzoon en kleinkinderen. “Ik probeer om een luisterende oma en schoonmoeder te zijn. Daardoor hebben we nog altijd een hechte band. Onze relatie heeft zich ontwikkeld sinds mijn kinderen zelf kinderen hebben. Ik heb hopelijk geleerd om een wijze grootmoeder te zijn. Ik weet hoe moeilijk ik het vond om mijn kinderen op te voeden, en dat je veel in hen investeert, en ik wil niet de oma zijn die zich overal mee bemoeit.”

William en Carole

Carole is dus het luisterend oor voor de Cambridge'jes: iets wat ook prins William erg schijnt te waarderen. Volgens The Sun is de band tussen William en zijn schoonmoeder bijzonder goed: “Zij geeft zijn leven een stukje normaliteit te midden van alle chaos.”

Ook royaltydeskundige Angela Levin is het daarmee eens. “William had nauwelijks een idee van hoe een normaal gezinsleven eruitzag. William was dól op Diana en voelde zich aangetrokken tot haar charme, maar zij vroeg veel van hem als jong kind. Diana beschreef hem als haar 'grootste vertrouwenspersoon' en sprak met hem over haar liefdespartners, terwijl het de taak van de moeder is om voor haar zoon te zorgen, niet andersom.”

Levin heeft niets dan lof voor de Middletons als schoonfamilie. “William heeft dankzij de Middletons geleerd hoe een liefdevolle en ondersteunende familie werkt. Door dat fundament is Kate een liefdevol, kalm en zelfverzekerd persoon geworden.” Voor prins Harry ligt het volgens Levin anders. “Harry heeft die kans niet gekregen. Zowel hij als Meghan hebben een beschadigde achtergrond en ze dragen iets van deze negativiteit met zich mee. Het moet moeilijk voor hen zijn om elkaar te helpen, omdat ze geen ervaring hebben met een stabiele, sterke, begripvolle relatie.”

Stille kracht achter de troon

Carole Middleton wordt ook gezien als een geliefde schoonmoeder door koningshuisauteur Phil Dampier. “Carole is een ijzersterke vrouw van bescheiden afkomst, en het feit dat ze zichzelf heeft opgewerkt met een succesvol bedrijf heeft haar iemand met ruggengraat gemaakt. Kate vraagt haar vaak om advies en troost en ze brengt ook veel tijd door met William en de drie kinderen.”

“Carole is een stabiele, stille kracht, die voor de kleinkinderen zorgt wanneer dat nodig is, maar er ook gewoon voor hen is. Carole is een sterke kracht achter de troon en haar invloed is enorm.”

Carole en Michael Middleton, de ouders van hertogin Kate. Beeld: Brunopress.

Bron: The List | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook