Prins Harry over dochtertje Lili: ‘Tot nu toe hebben we geluk gehad’

Voor het eerst doet de hertog van Sussex een boekje open over zijn pasgeboren dochter.

Lees ook

Prins Harry verscheen deze week voor het eerst in het openbaar sinds de geboorte van dochtertje Lili.

Terug in Engeland

Prins Harry is terug in Engeland voor de onthulling van het standbeeld van prinses Diana op donderdag, maar hij heeft zijn gezicht ook al op andere plekken laten zien. Zo was de hertog van Sussex aanwezig bij de liefdadigheids-prijsuitreiking van de WellChild Awards, bedoeld voor mensen die zich inzetten voor ernstig zieke kinderen.

Tijdens de gelegenheid kwam ook Harry's – gelukkig kerngezonde – dochtertje Lili ter sprake, die op 4 juni geboren is. Zanger Ed Sheeran, die vorig jaar dochter Lyra Antartica verwelkomde, feliciteerde de prins er nog even mee en vroeg hoe het vaderschap hem afgaat met twee kinderen. “Het is echt wel jongleren met twee”, antwoordde Harry. Het is te hopen dat Meghan een goede nanny heeft nu Harry de hort op is!

Geluk gehad

Aan een andere gast op de prijsuitreiking vertelde Harry dat hij en Meghan “tot nu toe geluk hebben gehad.” Lili is “erg rustig en vindt het prima om gewoon ergens te zitten, terwijl Archie als een dolle rondrent.”

Ook in een speech tijdens de WellChild Awards verwees prins Harry naar het vaderschap. “Ik was nog geen vader [toen ik beschermheer werd van WellChild], maar de verhalen van deze kinderen en hun ouders overtroffen dat. Ik hoefde geen vader te zijn om de impact van dit waardevolle werk te zien. Nu ik vader van twee ben, voel ik me nog meer betrokken, geïnspireerd en vol bewondering over de veerkracht van deze families, die onbeschrijfelijke uitdagingen weten te doorstaan met behulp van WellChild.” Het moge duidelijk zijn dat de hertog van Sussex zijn liefdadigheidswerk nog niet is verleerd!

Voorlopig moeten we het doen met hier en daar een verwijzing naar baby Lili: er zijn geen foto's vrijgegeven van het jongste achterkleinkind van de Queen en het is onduidelijk of er nog een trans-atlantisch kraambezoek van de royal familiy gaat komen. We wachten geduldig af…

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook