Hoe Kate Middletons stijl veranderde in de aanloop naar de verloving

Zo hadden we de koninklijke verloving aan kunnen zien komen.

Toen duidelijk werd dat Kate een toekomst als royal voor zich had, maakte ze de nodige aanpassingen in haar kledingkast.

Veranderende stijl

Al meer dan tien jaar mag Kate zichzelf hertogin en lid van de koninklijke familie noemen, en gedurende dat decennium is haar stijl langzaam maar zeker veranderd. Alles wordt klassieker, bescheidener en formeler (al zien we de hertogin ook gewoon op gympen en in spijkerbroek), oftewel: Kate bereidt zich voor op haar toekomstige rol als koningin-consort.

Maar al vóór haar verloving met prins William bekend was, maakte Kate een paar aanpassingen in haar kledingkast. We weten niet of dit een subtiel verzoek was vanuit het paleis, of dat Kate zelf besloot dat haar verschijning een tikje koninklijker kon.

Bescheiden

“Haar kleding begon te weerspiegelen wat de mensen ook in haar karakter zagen. Een soort terughoudendheid, bescheidenheid bijna. Ik denk dat dat kwam omdat William en Kate bijna hun verloving gingen aankondigen”, vertelt royaltydeskundige Tom Quinn over de kledingstijl van Kate anno 2010. “Kate begon zich te gedragen op een manier die meer geschikt werd geacht voor een toekomstige koningin.”

Waar de hertogin van Cambrige nu een stijlicoon is als het om classy en chique outfits gaat, ging ze vroeger 'heel gewoon' gekleed volgens de trends van de jaren '00. Vooral favoriet bij Kate waren lage, wijde jeans, jasjes en jurkjes met print.

Kate Middleton in 2005. Beeld: Brunopress.

Hoe langer de verkering duurde (ondanks de tussenpauzes), hoe meer jurkjes Kate leek te gaan dragen. Al hield ze het vaak bij zwierig en kort, ook de later zo geliefde bloemenpatronen begonnen we al te zien!

Kate Middleton in 2006. Beeld: Brunopress.

Na een jarenlange knipperlichtrelatie verloofden Kate en William zich officieel in november 2010. In de maanden daarvoor werd Kate steevast in keurige outfits op de kiek gezet: een duidelijke aanwijzing dat we met een royal-to-be te maken hadden!

Beeld: Brunopress

En toen was daar die saffieren verlovingsring, fonkelend aan haar vinger. Met haar donkerblauwe jurkje zette Kate meteen de toon voor haar toekomstige royal looks: klassiek, bescheiden, getailleerd en elegant.

Beeld: Brunopress

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws