Wat speelt er tussen prinses Beatrice en prinses Eugenie?

Naar verluidt kunnen de zussen niet meer met elkaar door één deur.

Lees ook

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar volgens Britse media kunnen de ooit zo hechte zussen Beatrice en Eugenie elkaar niet meer luchten of zien.

Zwangerschap en Sussexit

Het vertrek van Harry en Meghan houdt de gemoederen bezig, ook binnen de paleismuren. De Sussexit zou zelfs hebben geleid tot scheurtjes in de sterke band van prinses Eugenie en prinses Beatrice. Althans, dat beweren insiders in de Britse media.

Prinses Beatrice kondigde namelijk haar zwangerschap aan op 19 mei, de trouwdag van prins Harry en hertogin Meghan. En dat zou bij prinses Eugenie niet in goede aarde zijn gevallen.

“Eugenie heeft nog altijd een enorm goede band met Meghan, net als [haar man] Jack, en ze vonden het niet fair dat Beatrice die dag de aandacht naar zich toetrok”, aldus de bron. “Eugenie keurde het af dat het huwelijksjubileum van Harry en Meghan werd verzwegen. Ze vindt dat ze te hard worden aangepakt.”

Vergeven en vergeten

En dat terwijl prinses Eugenie en Meghan Markle zo hun eigen geschiedenis hebben wat trouwdagen en zwangerschapsaankondigingen betreft. Meghan en Harry vertelden namelijk op de trouwdag van Eugenie en Jack dat zij in verwachting waren van hun eerste kind.

“Eugenie is erg vergevingsgezind. Dat verbaast veel mensen, helemaal omdat het geen geheim was dat ze gekwetst werd door het feit dat Meghans zwangerschapsaankondiging op haar trouwdag werd gemaakt”, vertelt een bron van Heat. Maar waarom zou ze het Meghan wel vergeven, en zus Beatrice niet? Ook daar heeft de insider een antwoord op.

“Ze is van mening dat deze familievete te lang doorgaat en iedereen het verleden moet vergeten. Ze vond het niet nodig dat Beatrice juist op die datum haar babynieuws deelde.”

Royal moms

Dat de York-zusjes echt mot met elkaar hebben, lijkt ons sterk. Toen prinses Beatrice haar zwangerschap bekendmaakte, was prinses Eugenie er als de kippen bij om haar te feliciteren met een speciale post op Instagram, waarbij ze ook nog eens stilstond bij de Werelddag van de Bij – en geen woord over het huwelijksjubileum van de Sussex'jes.

Bovendien is Eugenie dit jaar zelf voor het eerst moeder geworden en zou dit de band met haar zwangere zus én met de pas bevallen Meghan volgens andere bronnen alleen maar sterker maken. Een heel ander beeld dan de vermeende ruzie tussen de royal moms.

Bron: Mirror | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook