Time to shine: Lady Louise stapt in de schijnwerpers

Granny Elizabeth kijkt trots toe.

De teruggetrokken jongste kleindochter van Queen Elizabeth laat zich niet vaak zien, tenzij er paarden van de partij zijn.

Lady Louise

Ze gebruikt haar prinsessentitel niet, kreeg een 'zo gewoon mogelijke' opvoeding en verschijnt alleen in het openbaar als het echt moet. Lady Louise, de 17-jarige dochter van prins Edward en gravin Sophie van Wessex, wordt vaak genoeg de stilste en braafste Windsor genoemd. Maar kleine ladies worden groot en heel rustig aan treedt het lievelingetje van de Queen naar de voorgrond.

Een beetje noodgedwongen, dat wel. Haar ouders moeten als senior royals de gaten opvullen die de overleden prins Philip, de vertrokken prins Harry en Meghan en de 'ontslagen' prins Andrew hebben achtergelaten – voorbij is het rustige leventje van de Wessex'jes! Daarnaast zijn de schijnwerpers steeds vaker op Louise gericht, omdat ze dit jaar achttien wordt, een leuke (prestigieuze) universiteit uit mag kiezen en kan besluiten om als Koninklijke Hoogheid door het leven te gaan.

Maar waardoor Lady Louise de laatste tijd vooral zichtbaarder is dan ooit, is toch vooral haar passie voor paarden, die ze met haar Granny deelt. Afgelopen weekend was ze te zien als deelnemer van de Royal Winsor Horse Show, waarbij ze paarden mende alsof ze zó uit een kostuumdrama was gestapt.

Beeld: Brunopress

Royal Windsor Horse Show

Paarden mennen en koetsjes in goede banen leiden, dát is Louise's lust en leven. En sinds prins Philip zijn koetsje en pony's heeft nagelaten aan zijn kleindochter, is de jonge royal misschien nog wel fanatieker geworden. Vorige maand nog sprak haar moeder vol lof over haar menkunsten: “Ze is er van nature zo goed in. Het is iets wat haar echt ligt.” Geen wonder dus dat Louise mocht optreden als defending reserve junior champion in de Champagne Laurent-Perrier Meet van de British Driving Society.

Tijdens de paardenshow werd Lady Louise niet alleen in haar rijkostuum gezien, maar ook in een oversized broek en blazer – heel iets anders dan de keurige jurkjes waarin we haar eerder zagen. Wat stijl betreft kan Louise de kleding zo uit haar moeders goed gevulde kledingkast geleend hebben, zij het niet dat de tiener al aardig boven gravin Sophie begint uit te torenen.

Beeld: Brunopress

Niet alleen Lady Louise werd met een glimlach van oor tot oor gezien tijdens de Horse Show, ook Queen Elizabeth was als paardenliefhebber en trotse oma helemaal in haar element. Waar ze op de eerste dag nog in een van haar typische felgekleurde pakjes en hoedjes verscheen, had ze haar outfit op de laatste dag ingeruild voor een waterbestendige jas en een adorable corgi-hoofdsjaaltje. Zou ze er ook een met paardenmotief hebben?

Beeld: Brunopress

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws