Waarom de Queen de oorspronkelijke naam van prinses Beatrice afkeurde

Prins Andrew en hertogin Sarah hadden hun oudste dochter eigenlijk anders willen noemen, maar de Queen stak daar een stokje voor.

Lees ook

Toen de hertog en hertogin van York een naam kozen voor hun oudste dochter, had Queen Elizabeth ook een vinger in de pap.

Prinses Beatrice

We kennen haar als prinses Beatrice, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson van York, maar het had niet veel gescheeld of de kleindochter van de Queen had een andere naam gekregen.

Het is traditie bij de leden van de koninklijke familie om tijdens de zwangerschap alvast een gesprekje aan te knopen met de Queen over de toekomst van de next royal baby. Zo zouden alle zwangere royals ook van tevoren even peilen of hun favoriete babynamen wel in de smaak vallen bij het hoofd van de familie. En bij de keuze van de Yorkies was dat dus niet het geval.

‘Te yuppie’

Volgens Mirror namen prins Andrew en Fergie zelfs twee weken de tijd voordat ze de naam van prinses Beatrice officieel aankondigden 'vanwege de zorgen van de Queen'. Oorspronkelijk wilden de twee hun eerste dochter prinses Annabel noemen, maar Queen Elizabeth zou dit 'te yuppie' hebben gevonden. Niet passend voor iemand van koninklijken bloede, dus. Ze zou daarop zelf de naam Beatrice hebben gesuggereerd, die geschikter werd geacht voor iemand met een prinsessentitel. En zo geschiedde.

Achterkleinkinderen

Fast forward naar een paar decennia later en de Queen lijkt zich al minder te bemoeien met de naamkeuze van haar nakomelingen. Hoewel het schijnt dat ook voor de namen van al haar twaalf achterkleinkinderen toestemming is gevraagd, lijkt er inmiddels veel meer door de beugel te kunnen. Misschien komt het doordat de favoriete kleinzoon van de Queen, Peter Philips, aftrapte met de onconventionele namen Savannah en Isla voor zijn twee dochters en het daarna allemaal weer wat traditioneler werd. Over de naam Lilibet Diana was aan het begin van de zomer nog heel wat gesteggel, maar volgens royal insiders hadden prins Harry en hertogin Meghan ook voor die naam 'gewoon' toestemming gekregen van Queen Elizabeth. Nu is het aan de zwangere prinses Beatrice zelf om samen met haar oma (en hubby Edo, mogen we hopen) tot een leuke naam voor haar baby te komen.

Bron: Marie Claire US | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook