Oh? Prudence Featherington uit Bridgerton is de dochter van déze Downton Abbey-acteurs

Kostuumdrama zit in de familie!

Lees ook

De Bridgerton-hype ligt alweer een paar maanden achter ons, maar pas nu ontdekken we dat een van de actrices een bijzondere connectie heeft met die ándere razend populaire serie.

Prudence Featherington

De rol van Prudence, een van de Featherington-zussen die in de serie moeite heeft om een goede partij aan de haak te slaan, wordt gespeeld door Bessie Carter. En Bessie is zeker niet de eerste binnen de familie die een groot succes heeft in het kostuumdrama-wereldje. Haar eigen ouders zijn namelijk te zien in Downton Abbey en binnenkort ook in The Crown.

Jim Carter en Imelda Staunton

De vader van de 27-jarige Bessie is Jim Carter, die in Downton Abbey de strenge maar goedhartige butler Carson speelt. En ook Bessie's moeder, Imelda Staunton, is te zien in de Downton Abbey-film als Maud Bagshaw, al is ze bekender van haar rol in de Harry Potter-films. Daarnaast heeft Imelda pas nog een glansrijke rol in de wacht gesleept. In het vijfde en zesde seizoen van The Crown, waarvan de opnames net zijn begonnen, zal zij Queen Elizabeth vertolken.

Bessie Carter met vader Jim Carter. Beeld: Brunopress.

Maar nu zijn de spotlights vooral nog op Bessie gericht. “We zijn dolblij, het is zo'n groot succes. Bessie vond het ook geweldig om te doen, dus ik ben blij voor haar”, vertelde vader Jim trots over de rijzende ster van zijn dochter.

De Downton Abbey-film was de eerste keer dat Jim en Imelda samen op het witte doek te zien waren. Ook kon Imelda daar alvast de koninklijke kneepjes van het vak leren: ze speelde namelijk hofdame van Queen Mary.

Bron: Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook