Voormalig koninklijk stafchef over werken voor Harry en Meghan: ‘Geweldige ervaring’

Catherine St-Laurent vond het fantastisch om voor de Sussex’jes te werken.

Werken voor het Britse koningshuis zou volgens diverse berichten van royal experts en palace insiders niet bepaald een pretje zijn. Voormalig royal chief of staff Catherine St-Laurent ontkracht deze berichten echter en deelt dat ze het fantastisch vond om voor prins Harry en Meghan Markle te werken.

Werken voor Harry en Meghan

Hoewel geruchten de ronde doen dat het best pittig kan zijn om voor Meghan te werken, heeft Catherine die ervaring niet. Zo spreekt ze vol lof over het werken voor de voormalig actrice en haar man. “Het was een geweldige ervaring”, deelt ze met The Cut. “Ze (Harry en Meghan, red.) zijn ontzettend getalenteerd en creatieve werkgevers. Ik ben dankbaar dat ik de kans had om met ze te werken en onderdeel te zijn van hun avontuur. De tijd die ik met hen doorbracht was ongelooflijk bevredigend.”

Van april 2020 tot april 2021 werkte Catherine als stafchef voor de Archewell Foundation van de Sussex'jes. In april 2021 lanceerde ze St-Laurent Acora Partners, een filantropisch adviesbureau dat onder meer samenwerkt met non-profitorganisaties, en nam ze afscheid van haar koninklijke werkgevers. Voor ze als stafchef voor Harry en Meghan aan de slag ging werkte ze als senior communicatiemedewerker bij de Bill & Melinda Gates Foundation.

Kritiek

Eerder klapte een royalty-deskundige uit de school over het ‘opmerkelijk gedrag’ van Meghan. De expert stelde dat Meghan het lastig zou vinden om kritiek te krijgen van personeelsleden in Kensington Palace. Volgens de royalty-expert maakte Meghan ruzie met het personeel van Kate Middleton, nadat haar iets geweigerd werd.

Royalty watcher Tom Quinn vertelde destijds aan Daily Star Online dat Meghan het moeilijk vond als haar verzoeken geweigerd werden. “Het was alsof ze er problemen mee had dat ze niet op de eerste plaats kwam”, vertelt hij. Als Meghan een verzoek had, reageerde het personeelslid met: “Het spijt me echt dat ik dat niet kan doen omdat ik voor Kate werk.” Meghan zou vervolgens het gevoel hebben gekregen dat ze minderwaardig was aan Kate. Ze zou van mening zijn dat het personeel moet gehoorzamen aan de gehele koninklijke familie.

Als we de werkervaring van Catherine met Meghan mogen geloven, lijkt dit ons sterk…

Bron: The Cut | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws