Oh dear: deze gewoonte kan kraaienpootjes verergeren

De huid rondom je ogen is erg gevoelig.

Lees ook

Waar 'lachrimpels' ons nog wel enigszins gezellig in de oren klinkt, voelen we ons veel te oud als we het over 'kraaienpootjes' hebben. Goed hydrateren, veel smeren, een zonnebril dragen en le botox kunnen allemaal helpen om deze rimpeltjes rondom de ogen te voorkomen of verminderen, maar volgens optometrist Leigh Plowman is er nog een belangrijke aanpassing die we kunnen doen.

Huidveroudering rondom de ogen

De veroudering van de huid is vaak snel zichtbaar rondom de ogen, maar hoe kan het dat we zo snel geconfronteerd worden met kraaienpootjes en wallen onder onze ogen?

“Naarmate we ouder worden, wordt het weefsel van de huid dunner en verliest het aan elasticiteit,” vertelt optometrist Leigh Plowman aan She Finds. “Vet kan zich daardoor verplaatsen naar de onderste oogleden. Daardoor lijkt de huid puffy en opgeblazen.” En ook de zwaartekracht zit ons niet mee.

Zoutinname

Dat echte schoonheid van binnen komt, geldt volgens dr. Plowman ook voor wallen en kraaienpootjes. Ze benoemt dat het consumeren van veel zout een van de grootste fouten is die je kunt maken als je huidveroudering rondom de ogen wilt tegengaan. Een hoge zoutinname kan ertoe leiden dat er meer vocht wordt vastgehouden onder de ogen, waardoor de tekenen van veroudering duidelijker zichtbaar worden. Haar gouden tip? Meer water drinken en – je raadt het al – minder vaak naar het zoutvaatje grijpen.

Ontstekingen

“Ontstekingen zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van wallen onder de ogen,” vervolgt Plowman. “Bloedvaatjes kunnen daardoor gaan lekken en een ophoping van vocht veroorzaken.” Dr. Plowman heeft niets tegen botox, maar beveelt ook een paar huis-tuin-en-keukenmiddeltjes aan om het leed dat kraaienpootjes heet te verzachten. Ontstekingsremmende kurkuma toevoegen aan je dieet, bijvoorbeeld, of een supplement (curcumine) slikken. Ook kan een kopje groene thee op zijn tijd je een ontstekingsremmende boost geven. Koude kompressen over de ogen kunnen wallen en daarmee rimpeltjes ook verminderen – afgekoelde theezakjes schijnen ook te werken, maar dan moet je moet je wellicht je huisgenoten even waarschuwen wat je aan het doen bent. Baat het niet…

Bron: She Finds | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook