9 royal opvoedingsregels die Meghan Markle niet meer hoeft te volgen

De opvoeding van Archie en Lili is een stuk vrijer dan die van hun neefjes en nichtje.

Prins Harry en hertogin Meghan hoeven zich niet langer aan het koninklijk protocol te houden – en dat heeft veel invloed op de manier waarop ze zoon Archie en dochter Lili kunnen opvoeden.

Royal protocol

Vorig jaar zeiden de Sussex'jes hun royal leventje vaarwel en daarmee namen ze ook afscheid van de koninklijke protocollen waar ze tot dan toe mee te maken hadden. Het maakt de opvoeding van Archie en baby Lilibet een stuk vrijer dan die van hun royal neefjes en nichtje, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Een greep uit de regels waar moeder Meghan geen rekening meer mee hoeft te houden.

1. Archie hoeft niet alleen maar korte broeken te dragen

Al kan dat natuurlijk wel in 't zonnige Californië, maar het hóeft niet meer. De dresscode van de royal family schrijft voor dat jongens die jonger zijn dan acht jaar alleen maar korte broeken dragen. Vandaar dus dat prins Louis, de jongste zoon van Kate en William, met blote benen rondfietst.

2. De Sussex'jes hoeven niet meer apart te reizen

Prins Charles, prins William en prins George mogen als eerste in de lijn der troonopvolging nooit samen reizen, om het zekere voor het onzekere te nemen. De Queen moet speciale toestemming verlenen als ze wel met elkaar in het vliegtuig wilen stappen. Ook voor prins Harry gold dat hij niet samen met zijn erfgenaam, Archie, mocht reizen, maar ook dat is een regel die het gezin nu kan laten varen.

3. Meghan hoeft geen nanny te nemen

Zelfs de meest ijverige royal mom kan het niet stellen zonder nanny. Werkbezoeken, reisjes over de grens: werkende royals hebben vaak een dagvullend programma dat hen belet om er fulltime voor de kinderen te zijn. Niet lang geleden was het sowieso nog heel gewoon in koninklijke en aristocratische kringen om de opvoeding van het kroost bijna volledig over te laten aan een bekwaam kindermeisje. Meghan hoeft daarentegen geen nanny in dienst te nemen. Het is niet duidelijk of de Sussex'jes in LA een nanny hebben, maar naar verluidt staat Meghans moeder Doria vaak klaar om een handje te helpen met de kinderen.

4. Lili hoeft geen groot aantal peetouders te krijgen

Er is geen limiet als het gaat om peetouders voor de koninklijke kinderen. Van royals wordt verwacht dat ze een groot aantal peetouders kiezen (prins George heeft er zeven!) maar Harry en Meghan houden het iets meer beperkt. Archie heeft er 'slechts' drie en van Lili is nog niets bekend. Daarover gesproken….

5. Er hoeft geen koninklijke doop te komen

Alle royals moeten hun kinderen laten dopen, met water uit een doopvont dat al 180 jaar door de familie in gebruik is. Bij Archie volgden prins Harry en hertogin Meghan deze traditie trouw op, maar van Lili is dus niet duidelijk óf ze wel gedoopt gaat worden, en wanneer en waar dat zou zijn.

6. De kinderen hoeven niet naar een particuliere school en de universiteit

Eerlijk is eerlijk, we verwachten niet dat Harry en Meghan hun kinderen naar de eerste de beste openbare school sturen. Maar het kán wel, als ze dat willen. De royal family neemt educatie heel serieus en kiest altijd een prestigieuze privéschool voor hun kleine spruiten. Vanwege de extra veiligheid die dit biedt, maar ook om de kinderen zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun vervolgopleiding. Van de royal tieners wordt namelijk verwacht dat ze zonder gemor doorstromen naar de universiteit. Archie en Lili kunnen daarentegen doen wat ze willen.

7. Ze kunnen eten wat ze willen

De Queen heeft een hekel aan knoflook, waardoor het nooit de paleiskeukens binnenkomt. Ook staan er nooit schaaldieren op het menu om voedselvergiftiging te voorkomen. Meghan en Harry kunnen hun kinderen laten eten wat ze willen – al weten we dat de hertogin van Sussex toch vooral voor vegan en biologische producten kiest.

8. Ze kunnen hand-in-hand lopen

Senior royals moeten vooral niet te veel affectie tonen in het openbaar. Een vlug kusje of handen vasthouden? Je zult het prins William en hertogin Kate niet zien doen. De Sussex'jes kunnen daarentegen gewoon met zijn allen hand-in-hand lopen (nou ja, tegen de tijd dat baby Lili kan lopen dan) zonder dat dit als ongepast wordt gezien.

9. Archie en Lili kunnen Monopoly spelen

Prins Andrew verklapte ooit dat het bordspel verboden is in het koninklijke huishouden, omdat het er 'te wreed' aan toegaat. Het is een ongeschreven regel, maar wel eentje waar Archie en zijn zusje zich niks meer van aan hoeven te trekken.

Bron: PureWow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws