Sylvie Meis blikt terug op kledingkeuze staatsbanket: ‘Ode aan Máxima’

'Wat draag je als je de koningin gaat ontmoeten?'

Lees ook

Het was een grote verrassing dat Sylvie Meis vorige week een vorkje mee mocht prikken met het koningspaar tijdens het staatsbanket in Duitsland. Ook La Meis zelf werd pas kort van tevoren op de hoogte gesteld. “Het enige wat ik kon doen, nadat ik volledig in paniek raakte, was denken: 'Heb ik genoeg tijd om een designer te bellen?'”

Speciaal evenement

“Twee weken geleden zat ik in de auto, onderweg naar een evenement voor Facebook, en mijn manager Marina was er ook. Ze zei 'Sylvie, je bent uitgenodigd voor een heel speciaal evenement. Je mag het staatsbanket bijwonen'”, blikt de blondine terug in haar nieuwste YouTube-video. Exciting news, maar al snel sloeg de twijfel toe.

“Wat draag je als je de koningin gaat ontmoeten? Het enige wat ik kon doen, nadat ik volledig in paniek raakte, was denken: 'Er zijn designers met wie ik samenwerk, heb ik genoeg tijd om een designer te bellen en iets voor me te laten maken?' Maar er was niet voldoende tijd, de tijd drong.” Dus besloot Sylvie haar kledingcrisis op te lossen zoals we het allemaal zouden doen: héél veel jurken bestellen en hopen dat er iets passends tussen zit.

“Ik bestelde jurken in alle kleuren en vormen, want dit was een officieel iets. Het kon niet te sexy of too much zijn, het moest gewoon perfect worden.” In de video showt de presentatrice vervolgens hoe ze de selectie japonnetjes past. Uiteindelijk valt haar keuze op de rode jurk die we vorige week zagen op de trappen van Slot Bellevue.

Beeld: Brunopress

Ode aan Máxima

Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo vond de look prachtig, maar plaatste er wel een kanttekening bij. “Bij een staatsbanket hoort Máxima letterlijk de koningin van het bal te zijn en hier outshinet Sylvie Meis de koningin toch wel”, vertelde ze vorige week aan AD. “De dresscode voor deze gelegenheid is gala en dat betekent dat je als vrouw echt wel uit mag pakken. Mooie sieraden, prachtig opgestoken haar, een blote schouder: allemaal prima. En, ja, de jurk van Sylvie Meis heeft die ene blote schouder, net als de japon van Maxima, maar die van Sylvie Meis heeft óók nog eens een hoge split en óók nog een blote rug. Dat maakt ‘m eigenlijk iets te sexy voor de gelegenheid.’'

Sylvie zelf zag haar japon eerder als een eerbetoon aan de koningin. “Je had de one shoulder look, een geweldige snit en mooie details”, vertelt de presentatrice in een interview met het Duitse Gala. “De split ging tot de knie, wat ik sexy maar passend vond. Ik ben nog steeds blij met mijn kledingkeuze, want het was absoluut een ode aan hoe mooi ik koningin Máxima vind en hoe geweldig ze zich altijd kleedt bij dit soort gelegenheden.”

Bekijk hier onder de andere jurken die Sylvie overwoog:

Bron: AD, Nu.nl | Beeld: Brunopress | Video: YouTube Sylvie Meis

Laatste nieuws

Zie ook