Dit is de favoriete cocktail van koningin Elizabeth 

Het drankje is verrassend makkelijk om te maken. 

Lallend zul je een royal nooit door de kroeg zien slingeren, zeker Her Royal Highness The Queen niet, maar een aperitiefje op z’n tijd kan door de beugel.

Unieke combinatie

Koningin Elizabeth houdt het zeker niet altijd bij eindeloze kopjes thee. Een alcoholisch drankje gaat er zo nu en dan ook wel in. En de queen gaat tijdens dergelijke gelegenheden voor iets specialers dan een glaasje wijn, pintje bier of een jonge jenever.

De borrelkeuze van Elizabeth is er volgens de kenner een om bijzonder te noemen. “Het is een beetje vreemd”, vindt cocktail-expert Noah Rothbaum. Zo drinkt de monarch het liefst een Dubonnet – een zoete, gearomatiseerde aperitiefwijn – met gin. Naar verluidt zou de koningin twee delen Dubonnet mixen met een deel gin.

Wijn bij het eten

Het drankje, dat simpelweg een gin-Dubonnet wordt genoemd, dateert volgens Rothbaum uit de jaren '60 en '70. De cocktail was toen erg populair.

Elizabeths liefde voor het drankje betekent niet dat ze het elke dag nuttigt. Aan CNN vertelde voormalig koningshuischef Darren McGrady meer over de drankkeuze van zijn werkgever. “Een gin en Dubonnet is haar favoriete drankje, maar ze drinkt het heus niet meteen als ze wakker wordt.” De chef voegde eraan toe dat ze het bovendien vaak bij een wijntje houdt bij haar eten. Het liefst drinkt ze bij het diner dan een zoete, Duitse wijn.

Bron: Marie Claire UK, CNN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws