Dit is hoe de ontmoeting tussen prins William en hertogin Camilla verliep

Niet zo zeer een bijzondere ontmoeting. Wel een tikkeltje ongemakkelijke.

Lees ook

Tweede in lijn voor de troon of niet, de ontmoeting met je nieuwe stiefmoeder is altijd ietwat ongemakkelijk. Ook prins William ontsprong de dans niet.

Onverwachtse ontmoeting

Als ouder wil je het natuurlijk een beetje tactisch aanpakken als je een nieuw liefje wilt voorstellen aan je kinderen. Prins Charles zal daarop geen uitzondering zijn geweest. Toch ging de ontmoeting tussen prins William en Camilla Parker Bowles niet volgens plan. Het was zelfs een beetje ongemakkelijk, want niemand zag 'm aankomen.

Geheel tegen ieders verwachtingen in, kwamen Camilla en prins William elkaar tegen toen de destijds 16-jarige onverwachts bij het paleis langsging, zo bevestigden koninklijke assistenten toentertijd aan The Guardian.

“De 30 minuten durende ontmoeting vond plaats in het St. James’s Palace in Charles’ aanwezigheid”, schreef de krant. “De ontmoeting kwam tot stand toen de 16-jarige William onverwachts naar het paleis kwam, waar mevrouw Parker Bowles een vaste bezoeker was geworden.”

Geen kwade stiefmoeder

Wat er tijdens die ontmoeting is besproken, blijft tot op de dag van vandaag een mysterie (al zullen de Britse tabloids er ongetwijfeld veel woorden aan vuil hebben gemaakt). Een woordvoerder van de Prins of Wales vroeg de pers om de zaak te laten rusten. “Ontmoetingen tussen de kinderen en Mrs. Parker Bowles zijn een privé familieaangelegenheid, een die we niet bereid zijn te bespreken. We hopen omwille van hen dat de media deze zeer persoonlijke aangelegenheid met rust zal laten.”

Overigens hebben prins William en zijn broer prins Harry Camilla nooit als een kwade stiefmoeder gezien. In een biografie over het leven van Harry, die in 2018 uitkwam, schreef koninklijk journalist Angela Levin dat Harry lovend over Camilla sprak. “Eerlijk gezegd stond ze altijd heel dicht bij mij en William. Ze is geen kwade stiefmoeder. Kijk naar de manier waarop iedereen haar leerde kennen. Heb geen medelijden met mij en William, heb medelijden met haar. Ze is een goede vrouw en ze maakt onze vader heel erg gelukkig, wat voor ons het belangrijkst is. Harry en ik houden veel van haar.”

Bron: The Guardian, Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook