The Crown-actrice Helena Bonham Carter kende prinses Margaret in het echt

Maar ze heeft geen warme herinneringen aan hun ontmoetingen overgehouden.

Lees ook

Toen Helena Bonham Carter voor seizoen drie en vier van The Crown in de rol van prinses Margaret kroop, bereidde ze zich grondig voor door zich in het leven van de rebel princess te verdiepen. De zus van de Queen was niet helemaal een onbekende voor de actrice – de twee hebben elkaar vaagjes gekend.

Familie- en liefdesbanden

In een interview met The Guardian onthulde Helena Bonham Carter dat 'Margaret altijd ergens op de achtergrond van haar jeugd' was. De actrice is het nichtje van Lady Anne Glenconner, een van de voormalige hofdames van prinses Margaret, en Helena's oom was bovendien ooit het vriendje van de prinses.

“Oom Mark ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Italië. Ze stuurden hem daarna niet meer terug maar plaatsen hem op Windsor, waar hij prinses Margaret en Elizabeth bewaakte”, vertelde Helena over de romance tijdens het Cheltenham Literary Festival. “Ik heb foto's van hen samen. Ze zagen er knap uit samen en bleven goede vrienden.” De connectie vindt de actrice vooral grappig. “Het is gek, eigenlijk ben ik nu uitgegaan met mijn oom.”

Scherpe blik

Erg warme herinneringen heeft Helena Bonham Carter niet aan haar ontmoetingen met de prinses. “Soms liep ik haar tegen het lijf en wierp ze me een van haar scherpe blikken toe”, herinnert de actrice zich. “Ze was behoorlijk eng. Op een gegeven moment kwam ik haar op Windsor Castle tegen en zei ze 'Je wordt al beter, toch?'” Achteraf denkt Helena dat de zus van de Queen het over haar acteerkunsten had. “Dat was typisch Margaret. Ze kon mensen neerhalen met een soort-van compliment.”

Of prinses Margaret ook tevreden zou zijn met het feit dat Helena haar rol ging vertolken, wilde de The Crown-actrice maar al te graag weten. Om toestemming te krijgen van de in 2002 overleden prinses, stapte de actrice op een medium af. Met bevredigend resultaat: “Ze vertelde dat ze blij was dat ik het was. Wanneer je iemand speelt die echt heeft bestaan, dan wil je toch hun zegen, je hebt een verantwoordelijkheid.” Een heel normale voorbereiding op haar rol, aldus Helena. “Ik doe altijd grondig onderzoek naar personages. Als dat betekent dat ik een beroep moet doen op iemand met bovennatuurlijke krachten, dan heb ik daar geen problemen mee. Ik sta daar open voor en ik ben blij dat de prinses zo goed reageerde.”

Bron: Woman & Home, Harper’s Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook