Koningin Máxima brengt bezoek aan transportsector én kruipt zelf achter het stuur

Wie had gedacht dat er in de koningin een ware trucker zat? 

Lees ook

Als koningin is het niet ongebruikelijk dat je werkbezoekjes brengt aan verscheidene sectoren. Even een vrachtwagen wegrijden is andere koek, maar onze Máxima draaide er gisteren haar hand niet voor om.

Meer vrouwen achter het vrachtwagenstuur

Tijdens haar werkbezoek aan de sector Transport en Logistiek in Nieuwegein reed Máxima een vrachtwagen weg alsof het niets was. Met sleehakken en al nam de koningin plaats achter het stuur en onder begeleiding van een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur legde ze een stukje af. Must have been a first.

Het berustte niet geheel op toeval dat een vrouw Máxima onder haar vleugel nam. Het werkbezoek stond in teken van meer vrouwen in de transport en logisitieksector. Deze sector kampt namelijk met een tekort aan chauffeurs. De schaarste aan personeel komt deels door de vooroordelen over vrachtwagenchauffeurs, maar de koningin laat zien dat het ook anders kan.

Beeld: BrunoPress

Zelf een stukje rijden

Máxima sprak tijdens haar bezoek met meerdere vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur. Van jonge vrouwen die nog de opleiding tot chauffeur volgen, tot zij-instromers tot ervaren vrachtwagenchauffeurs. Het ritje in de vrachtwagen was natuurlijk maar een bijkomstigheid. Wel een erg leuke. Want hoe vaak zie je nu een royal een robuuste DAF truck wegrijden?

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Bron: AgenParl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook