Sarah Ferguson: ‘Diana zou heel trots zijn geweest op haar zoons én hun vrouwen’

De hertogin van York blikt terug op haar vriendschap met Diana.

Lees ook

Sarah Ferguson, de hertogin van York, kende prinses Diana door en door. In een interview met People vult ze in wat de prinses van Wales vandaag de dag over haar zoons, schoondochters en kleinkinderen zou hebben gezegd.

Eigen stem

We vinden 'm altijd wat lastig, de vraag wat prinses Diana zou hebben gedaan, gedacht of gezegd als ze niet veel te vroeg om het leven was gekomen. Toch durft haar goede vriendin en schoonzus 'Fergie' het aan in een interview dat deze week verscheen.

“Als Diana nu naast me zou zitten, weet ik dat ze zou zeggen: 'Ik ben zo trots op mijn jongens en op de geweldige vrouwen die ze hebben gekozen. Want ze hebben allebei hun eigen stem'”, zo vermoedt hertogin Sarah.

Kleinkinderen & hartsvriendinnen

“Ze zou, net als ik, geobsedeerd zijn geweest door haar kleinkinderen”, aldus Sarah, die zelf binnenkort voor de tweede keer oma wordt. “Want ze hield van kinderen. Ze was dol op mijn meisjes. Ze was dol op de jongens. Dit zou haar veilige haven zijn geweest, haar hemel.”

Diana en Sarah. Beeld: Brunopress.

Sarah en Diana waren sinds hun tienerjaren al bevriend en ontwikkelden een nog hechtere band toen ze beiden hun prinses op het witte paard trouwden – en in hetzelfde jaar besloten te scheiden. “We waren beste vriendinnen sinds zij 14 was en ik 15. Diana heeft me zoveel geleerd over het leven in de schijnwerpers. Ze was zo dapper. We hadden een ongelooflijk goede tijd samen.” Van alle geruchten over geruzie in de media was volgens de hertogin van York niets waar. “We beloofden elkaar dat we altijd samen zouden zijn – er was geen afstand tussen ons. Iedereen wilde dat wel, omdat we samen zo sterk waren. Mensen willen iets dat sterk is graag breken.”

Bron: Harper’s Bazaar, People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook