Future Queen: zó gaat hertogin Camilla het doen

Camilla is zich aan het voorbereiden op haar toekomstige rol.

Lees ook

Als iets de afgelopen weken (en maanden) geruisloos duidelijk werd, was het wel dat de Queen kan rekenen op hertoginnen Camilla en Kate, om haar in stijl te vertegenwoordigen.

Zowel Camilla, hertogin van Cornwall, als Kate / Catherine, hertogin van Cambridge, zullen ooit koningin-gemalin worden. Dat is een beetje anders dan wat de huidige Queen is, die is staatshoofd, zoals ook kroonprins Charles en prins William dat ooit zullen zijn. Maar als hun partners krijgen Camilla en Kate natuurlijk wel een belangrijke rol in het geheel. En in de afgelopen maanden werd opeens heel duidelijk hoe deze fulltime royals die aanstaande rol zullen gaan invullen.

© BrunoPress

Camilla (vandaag blaast ze 75 kaarsjes uit!) was ooit de meest gehate vrouw van Engeland, omdat ze het 'sprookje' van Charles en Diana zou hebben verwoest. Sinds haar huwelijk met Charles, inmiddels zestien jaar geleden, heeft het publiek haar op een andere manier leren kennen. Ze is menselijk en hartelijk, Charles is altijd happy als ze in de buurt is en Camilla pakt iedereen in met haar tongue-in-cheek gevoel voor humor.

© BrunoPress

Van zichzelf is Camilla niet iemand die dolgraag in de spotlights staat, maar ze heeft geaccepteerd dat het erbij hoort en geïnvesteerd in zaken die belangrijk zijn voor de beeldvorming: een vaste kapper, goede couturiers, een kamenier die er lol in heeft om dit soort dingen – waar Cam zelf niet overmatig in geïnteresseerd is – te regelen. Als aanstaand koningin zal ze vooral dienend zijn, zoals ze ook nu al steun en toeverlaat is. Maar ook, binnen de beperkingen van haar rol, warm en spontaan.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook