Royals in training: Spaanse prinsessen voor het eerst alleen op pad!

En ze laten de dresscode meteen varen.

Zelfstandigheid, liefdadigheid en welbesprokenheid: de opleiding tot royal kan in Spanje niet vroeg genoeg beginnen. Prinses Leonor (15) en infanta Sofia (14) komen onder ouders vleugels vandaan.

Woensdag gingen de Spaanse prinsessen voor het eerst op pad zónder koning Felipe en koningin Letizia. De twee mochten meteen bewijzen dat ze niet alleen stil kunnen zitten terwijl ze speeches bijwonen, maar ook groene vingers hebben door samen met andere tieners uit de buurt bomen te planten. (En voordat je denkt dat Sofia hier al urenlang op haar knietjes in het gras zit, die broek was al zo).

Beeld: Brunopress

De gebruikelijke bloemenjurkjes zijn omgeruild voor de meest basic royal outfit die we tot zover gezien hebben: wit t-shirt, jeans en wandelschoenen #twinning. Als je al moeite had om de twee lookalike prinsessen uit elkaar te houden, dan wordt het je vandaag niet makkelijker gemaakt.

Beeld: Brunopress

Normaal drentelen Leonor, de toekomstige koningin van Spanje, en zusje Sofia in zwierige jurkjes achter hun ouders aan ↓

Beeld: Brunopress

Maar – veel meer dan onze drie A'tjes – de prinsessen krijgen ook al aardig wat verantwoordelijkheden op hun zilveren bordje. Prinses Leonor wordt de laatste maanden steeds vaker naar voren geschoven voor toespraken en officiële openingen. Ze laat zich zoveel mogelijk zien nu ze zich nog op Spaanse bodem bevindt, want net als prinses Alexia duurt het niet lang meer voordat ze haar koffers pakt en naar Wales vertrekt. Wellicht dat zusje Sofia zich dan nóg vaker moet laten zien om het gat te vullen. Koning Felipe en koningin Letizia genieten geen grote populariteit in hun eigen land en hopen dat de charmante jonge prinsessen het tij kunnen keren. Een grote last op de tere schoudertjes…

Beeld: Brunopress

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws