Fergie klapt uit de school over prins Andrew en Jeffrey Epstein-schandaal

Ondanks zijn hele leven op zijn kop staat, laat ex-vrouw Sarah Ferguson weten achter haar ex-man te staan.

In een openhartig interview zegt Sarah (61), hertogin van York, achter haar ex-man, prins Andrew, te staan en hem voor altijd te steunen.

We kunnen niet zeggen dat dit de gloriejaren van de Britse prins zijn. Hij kwam in een publiekelijke storm aan beschuldigingen terecht vanwege zijn banden met de veroordeelde Jeffrey Epstein en werd daardoor persona non grata. Had ie ook wel een beetje aan zichzelf te danken, na zijn catastrofale optreden in een interview met de BBC. Het schandaal had niet alleen effect op de prins zelf, maar op de hele koninklijke familie. Zo is het Sarah en haar twee dochters, prinses Beatrice en Eugenie, niet in de koude kleren gaan zitten.

Sarah Ferguson is sinds het schandaal niet van zijn zijde geweken en dat zal ze ook blijven doen, vertelt ze in een interview met People. “Welke uitdagingen hij ook heeft, ik zal achter hem blijven staan als de co-ouders die we samen zijn. Ik geloof dat hij een vriendelijke, goede man is. En hij is een geweldige vader voor onze meisjes.” Het stel trouwde in 1986, kreeg twee kinderen en scheidde vervolgens tien jaar later van elkaar. “Om een geweldige man te zien die zulke enorme pijn heeft. Hij is de beste man die ik ken. Het is geweldig wat hij allemaal voor Groot-Brittannië heeft gedaan en het is allemaal onzin.”

De Royal Wedding van prins Andrew en Sarah Ferguson, © BrunoPress

Sarah en Andrew mogen dan wel gescheiden zijn, ze zijn wel altijd close gebleven. Zo wonen ze nog steeds in hetzelfde huis, de Royal Lodge. “We zijn het gelukkigste gescheiden koppel ter wereld”, vertelde ze in 2015. “We wonen in hetzelfde huis, maar het is dan ook een groot huis.” En in 2018 vertelde ze: “Hoewel we geen koppel zijn, geloven we echt in elkaar. De Yorks zijn een hechte familie. Dat hebben we laten zien. Je zag het op de ‘royal wedding’. We steunen elkaar, we vechten voor elkaar. We hebben zoveel respect voor elkaars positie en gedachten en we luisteren naar elkaar. En we zitten rond de tafel en drinken samen thee. Het is een heel belangrijk deel van ons leven.” Good for her!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws