Wie vult het gat op dat prinses Charlene achterlaat?

Nu Charlene al maandenlang niet meer in Monaco te vinden is, treden deze royals op de voorgrond.

Lintjes moeten worden geknipt, prijzen moeten worden uitgereikt en gala's moeten worden bijgewoond. De royal duties gaan door, ook als de vorstin van Monaco door ziekte al maandenlang aan de andere kant van de wereld verblijft.

Al was prinses Charlene altijd al spaarzaam met de koninklijke bezoeken die ze aflegde. Vaak verscheen ze vooral bij de 'moetjes' – Nationale Feestdagen, begrafenissen, bruiloften – aan de arm van prins Albert, maar werd ze verder weinig gezien. Nu Charlene tijdelijk helemaal uit beeld is, worden er andere familieleden opgetrommeld om Albert te vergezellen.

Camille Gottlieb

Sinds januari is prinses Charlene terug in thuisland Zuid-Afrika. Eerst voor liefdadigheidswerk, later om uit te zieken. En volgens de vele geruchten heeft de prinses niet bepaald haast om terug te keren naar Monaco.

Prins Albert schakelt inmiddels andere gezelschaps-royals in, zodat hij niet elk bezoekje in z'n uppie hoeft af te leggen. Voor de wat onbekendere Grimaldi's een leuke kans om in de spotlights te treden en óók eens mee te doen. Zo nam Albert eerder deze maand zijn nichtje Camille Gottlieb mee, de dochter van prinses Stéphanie. In maart mocht ze al een keertje een boot dopen en in juli mocht ze de tweeling van Albert en Charlene in het gareel houden terwijl hun vader de zoveelste schaar in een lintje zette. Het is nog geen volle koninklijke agenda, maar een aardig extraatje voor Camille, die normaal gesproken 'van het leven genieten' bovenaan haar takenlijst heeft staan.

Beeld: Brunopress

Jacques en Gabriella

Maar de zesjarige tweeling, Jacques en Gabriella, gaat ook vaak genoeg mee naar papa's werk zonder nanny-nichtje. Vooral Gabriella weet dan de aandacht af te leiden van haar afwezige moeder, met haar grote glimlach, drukke gebaren en aangeboren koninklijke talent om heel lang te blijven wuiven. Een mediacode of een zo normaal mogelijke opvoeding à la de Cambridge'jes, daar doen ze in Monaco niet aan. Jacques en Gabriella worden tegenwoordig bij bijna elke verschijning van prins Albert op sleeptouw genomen.

Beeld: Brunopress

Charlotte Casiraghi

Ook Alberts nichtje Charlotte Casiraghi, de dochter van prinses Caroline, mag een plaats innemen naast de prins. Erg gelukkig lijkt ze er hier niet mee, maar misschien had ze net op het verkeerde paard gewed bij deze prijsuitreiking.

Beeld: Brunopress

Ook vertegenwoordigde Charlotte de Monegaskische royals bij een ander paardenevenement, samen met haar vrij onbekende zoon Raphael Elmahel en haar moeder. Over die laatste gesproken…

Prinses Caroline

In de afwezigheid van prinses Charlene neemt prinses Caroline haar plek als matriarch van de Grimaldi's weer in. Na de tragische dood van haar moeder Grace Kelly was het Caroline die de elegantie van Monaco vertegenwoordigde. De oudere zus van prins Albert lijkt het geweldig te vinden om weer een prominente rol te spelen binnen de koninklijke familie en haar galakleding weer uit haar garderobe te mogen halen. Volgens de gemeenste geruchten zou zij zelfs prinses Charlene, die ze minder geschikt vindt voor een vorstelijke positie, ontmoedigen om naar Monaco terug te keren. We weten het niet, maar hier pakt Caroline in ieder geval haar momentje.

Beeld: Brunopress

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws