Blondere lokken in de zomer? Zo help je de zon een handje

Zomerse dagen kunnen je haar op een natuurlijke manier lichter kleuren.

Lees ook

Dol op zomerblond? Van nature kleurt ons haar lichter in dit seizoen door de vele lange en zonnige dagen. Maar zelf kunnen we er ook voor zorgen dat we onze sun kissed lokken langer behouden.

Blond en karamel

Veel mensen met natuurlijk blond haar worden in de zomer een stukje blonder, mensen met bruin haar krijgen sneller een karamelkleur. Als je het meeste uit je zomerblonde lokken wilt halen, zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om zo lang mogelijk van je haarkleur te genieten – zonder chemische middeltjes.

Citroen en sinaasappel

Een klassiek huis-tuin-en-keuken-trucje is om wat citroensap aan te brengen in je haar voordat je de deur uitgaat op een zonnige dag. Wanneer het zuur van het citroensap opwarmt in de zon, opent het de haarschubben en komt er meer pigment naar buiten, waardoor je lokken lichter zullen kleuren. Een kanttekening: blijf niet te lang zonnen met citroen in je haar, want net als je huid kan je haar beschadigen door een te lange blootstelling aan uv-straling.

Sinaasappelsap is ook een goede optie als je een meer gouden glans in je haren wilt. Vergeet in beide gevallen niet om het sap na het zonnen weer uit je haren te wassen, voordat je een zwerm van fruitvliegjes aan begint te trekken. Een nog minder risky optie is om een drupje citroen- of sinaasappelsap door je conditioner te mengen en dit in te laten trekken.

Appelciderazijn

Nog een keukenmiddel (met een fruitvliegjesrisico, we're sorry) is appelciderazijn. Hier kun je een simpel maskertje van maken. Meng daarvoor één deel appelciderazijn met zes delen water, breng het aan in je haren en laat het enkele minuten intrekken. Was het daarna goed uit, want die blondere lokken, díe wil je, de geur van appelciderazijn in je haar, die liever niet.

Shampoo

Speciale shampoo voor blond haar is in alle soorten en maten in de schappen van de drogist te vinden, en een dikke aanrader als je het meeste uit je zomerblonde coupe wilt halen. Ruil je standaard shampoo tijdens de zomermaanden om voor een blondshampoo om de zon een handje te helpen. Makkelijker wordt het niet!

Geverfd haar

Komen jouw blonde lokken uit een pakje? Met geverfde haren is het vooral belangrijk om ze goed te beschermen tegen zonlicht als je de kleur zo lang mogelijk wilt behouden. Hoedjes, sjaaltjes en beschermende sprays zijn een must als je veel uren in de zon doorbrengt. Ook zout water en chloor kunnen de kleur van je (faux blond) haren doen vervagen. Om dit te voorkomen kun je je haardos het beste voor én na het zwemmen in zee of een duik in het zwembad spoelen met zoet water.

Bron: Cosmopolitan, Beautify | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook