Al gezien? Verjaardagsportret prins George brengt eerbetoon aan prins Philip

Kate heeft weer een prachtig plaatje geschoten!

Even ging het gerucht dat we dit jaar geen traditionele verjaardagsfoto van prins George te zien zouden krijgen, maar voilà, hertogin Kate deelt toch haar nieuwste kiekje.

Achtste verjaardag

Sommige royaltykenners wisten het zeker: de hertog en hertogin van Cambridge zouden dit jaar geen verjaardagsportret van hun oudste zoon vrijgeven. De jonge prins George kreeg namelijk bakken kritiek over zich heen na zijn verschijning bij de finale van het EK voetbal omdat hij een pak droeg, iets wat niet iedereen passend vond voor een 7-jarige voetbalfan.

“Het gerucht gaat dat we geen foto's van [prins George] te zien krijgen omdat [Kate en William] zo geschrokken zijn door de onbeschoftheid waarmee sommige mensen een kleine jongen van zeven belachelijk maken”, verkondigde koningshuisbiograaf Angela Levin bijvoorbeeld. Maar de kritiek hield hertogin Kate, enthousiast fotograaf van haar kinderen, niet tegen om haar oudste toch vast te leggen op de gevoelige plaat. Met daarbij een klein eerbetoon aan zijn onlangs overleden overgrootvader, prins Philip.

Range Rover

George poseert voor zijn portret namelijk op de kap van een Range Rover, de favoriete auto van wijlen prins Philip. Speciaal voor de uitvaart had Philip zelf een Range Rover laten ontwerpen waarop zijn kist zou passen, zodat hij in zijn lievelingswagen zijn laatste rit kon maken. Het automerk is nog nét zichtbaar op de foto.

Een mooie hommage, maar prins Philip is zeker niet het eerste familielid waar veel royal fans aan denken bij het zien van deze foto. Op Instagram reageren talloze mensen dat prins George behoorlijk op zijn vader begint te lijken. En geef hen eens ongelijk!

Nieuwe school

Vandaag mag George dus acht kaarsjes uitblazen. Daarmee bereikt hij de leeftijd waarop zijn vader zijn koffers al pakte om naar een internaat op het platteland te verhuizen. Of de oudste Cambridge-telg binnenkort ook zijn boeltje moet pakken, daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Er wordt gedacht dat hij nog onder moeders vleugels in Kensington Palace zal blijven, maar feit is dat William en Kate laatst gespot werden in Berkshire, waar Williams oude kostschool zich bevindt. Zou het dan toch?

Bron: Daily Mail, Vorsten, Instagram | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws