Wordt Lady Louise dan toch prinses?

Om te redden wat er te redden valt voor de Wessex'jes, zetten ze hun dochter, Lady Louise Windsor, als machtsoffensief in.

Het is een zooitje op Buckingham Palace.

De brouille tussen William en Harry was iedereen al van op de hoogte, maar nu schijnt dat royal broers Charles en Edward óók in de clinch liggen. Het heeft alles te maken met de titel van hun overleden vader, prins Philip, hertog van Edinburgh. “De Queen, de hertog van Edinburgh en de prins van Wales hebben besloten dat prins Edward te zijner tijd het hertogdom van Edinburgh zal krijgen, wanneer de titel terugkeert naar de Kroon.” De titel was beloofd aan Edward tijdens zijn huwelijk met gravin Sophie in 1999, maar het schijnt dat zijn oudste broer, de kroonprins, andere plannen heeft…

“Mijn vader wilde graag dat de titel zou voortleven. Het was een lief idee, een lieve gedachte”, zei prins Edward daarover kort na het overlijden van de hertog. Maar een titel aan iemand overdragen is zo eenvoudig nog niet. Als oudste zoon van Philip heeft prins Charles de titel automatisch geërfd. En nu, een paar maanden na het overlijden van de vorige hertog van Edinburgh, heeft Charles 'm nog steeds. Insiders beweren in The Times dat prins Charles het hertogdom namelijk toch liever niet ziet gaan – of dat hij het in ieder geval niet aan prins Edward wil geven. En dat terwijl hij zelf twee andere hertogdommen, die van Cornwall en die van Rothesay, heeft.

Om te redden wat er te redden valt voor de Wessex'jes, zetten ze hun dochter, Lady Louise Windsor, als machtsoffensief in. Zij wordt in november 18 en mag dan beslissen of ze haar titel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Louise zal gaan dragen. Net zoals haar nichten die hedendaags doorgaan als HKH Prinses Beatrice en HKH Prinses Eugenie. “Louise is een bescheiden tiener en gedraagt zich niet als een prinses, maar ze is er wel eentje. Dat is een feit”, vertelt een een vriend van Edward en Sophie. “Als Charles domme spelletjes gaat spelen over titels, moeten Edward en Sophie er misschien voor zorgen dat ze de titel gebruiken die hun familie al heeft.” Lady Louise is namelijk vanaf haar geboorte al een prinses, deze titel kreeg ze automatisch aangezien haar vader een zoon is van een monarch.

“We proberen ze op te voeden met het besef dat ze zeer waarschijnlijk gewoon zullen moeten werken om de kost te verdienen”, vertelde de Gravin van Wessex eerder. “Daarom hebben we besloten om onze kinderen geen HRH-titels te geven. Deze hebben ze wel en ze mogen zelf beslissen – vanaf het moment dat ze 18 jaar zijn – of ze deze willen gebruiken in het dagelijkse leven of niet.”

Een woordvoerder van Buckingham Palace wil geen commentaar geven op alle speculaties. Zowel de vermeende feud als de titelovername van de tiener. Bronnen dichtbij de graaf en gravin vertellen dat het 'hoogst onwaarschijnlijk' is als Louise de titel gaat gebruiken. Only time will tell! Het zou in ieder geval een mooi gebaar van Charles zijn om zijn jongste broertje deze mooie titel en eerbetoon aan hun vader te gunnen geven.

Bron: The Times, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws