Dít is naar verluidt de favoriete geur van Hertogin Kate

De hertogin van Cambridge ruikt de hele dag naar bloemen!

Een vleug van oranjebloesem hangt rond op Kensington Palace.

De hertogin van Cambridge ruikt graag naar zoete bloemen. En vanaf nu kun jij dat ook. De favoriete geur van Kate Middleton is namelijk gewoon te shoppen in de winkelstraat van een dichtstbijzijnde stad (hallo Douglas, hallo ICI Paris XL). De royal is namelijk dól op het Britse merk Jo Malone. Zelfs zo veel dat ze geurkaarsen van het merk liet opsteken op haar bruiloft in 2011. De zaal van het Westminster Abbey rook de hele dag naar de geuren: Jo Malone Lime Basil & Mandarin én Jo Malone Oranje Blossom.

Volgens een bron draagt Kate elke dag graag Jo Malone London's Orange Blossom, met tonen van clementinebloem, witte sering, waterlelie en orrishout. Klinkt goddelijk en bovenal heel koninklijk! “Ik heb mensen op sociale media gezien die Kate tegen het lijf liepen toen ze aan het winkelen was en zeiden dat ze geweldig ruikt, naar frambozen en fruit – zeer schone, frisse geuren”, voegt Susan Kelley, oprichter van What Kate Wore eraan toe. “Hoewel er geen bevestiging is, geloof ik dat geur waarschijnlijk belangrijk is voor Kate als iemand die duidelijk aandacht besteedt aan details.”

© BrunoPress

Hoewel op haar grote dag in 2011 de gangen van Westminster Abbey roken naar de Jo Malone kaarsen, droeg de bruid zelf een andere geur. Clarence House (het royal huishouden van Charles en Camilla) bevestigde dat Kate de White Gardenia Petals van het merk Illumium droeg. En of course, toen dit bevestigd werd, steeg het merk direct in populariteit en tot op de dag van vandaag is de geur lastig te krijgen.

Hoe blijft de geur van je parfum de hele dag ‘hangen’?

Er zijn verschillende dingen die fout kunnen gaan bij de ogenschijnlijk simpele handeling, waardoor de geur van je parfum sneller verdwijnt.

Verkeerde timing: Wanneer het aankomt op parfum aanbrengen, bestaat er blijkbaar zoiets als het verkeerde moment. Je parfum opspuiten vlak voordat je de deur uitgaat, blijkt bijvoorbeeld een ware no-go. Je huid is op dat moment droog en hierdoor neemt 'ie de geur niet goed op. Je kunt een parfum het beste opdoen wanneer je net onder de douche vandaan komt. Een vochtige huid is namelijk veel beter in staat om de geur te ‘verankeren’, waardoor je veel langer plezier hebt van je favoriete geur.

Over de geur wrijven: In tegenstelling tot wat velen denken (en doen) is het helemaal geen goed idee om je polsen langs elkaar te wrijven. De wrijving verwarmt de parfum te snel en dat resulteert erin dat de vloeistof sneller verdampt en de geur dus sneller verdwijnt. Sommige deskundigen zijn er daarnaast van overtuigd dat je huid bepaalde enzymen aanmaakt als je over de huid wrijft en deze enzymen zouden je eau de parfum sneller afbreken. Laat je geurtje dus voortaan gewoon opdrogen wanneer je het opspuit.

De verkeerde plekken: Soms brengen we parfum zo vluchtig aan, dat we geen rekening houden met waar we 'm nu precies aanbrengen. Hartstikke zonde, want de geur blijft juist langer hangen als je die op de zogenoemde pulspunten spuit. Pulspunten zijn plekken op het lichaam waar je de hartslag kunt voelen en waar de huid wat dunner (en dus warmer) is. De warmte van deze pulspunten helpt de parfum de hele dag door gelijkmatig te verspreiden. De beste pulspunten zijn de binnenkant van je pols en in je nek, net achter je oorlel. Spray voor de speciale gelegenheden ook wat parfum in je knieholtes, want ook daar bevinden zich pulspunten.

Bron: What Kate Wore | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws